0
Ostali sportovi

TEŠKE OPTUŽBE: Nemci veruju da se ruski atletičari dopinguju!

Objavljeno: 09.12.14 u 08:45

Potpredsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Sergej Bubka rekao je da je „duboko šokiran“ optužbama za sistematski doping u ruskoj atletici.

Pedesetjednogodišnji legendarni ukrajinski skakač s motkom i višestruki svetski rekorder založio se za brzo i transparentno reagovanje posle optužujućeg dokumentarnog filma nemačke ARD TV mreže.

Ruska atletska federacija saopštila je da su optužbe za doping „gomila laži“, a predsednik te federacije Valentin Balahnicev najavio je tužbu protiv ARD.

Bubka koji je ranije nagovestio da će se kandidovati za predsednika IAAF sledećeg meseca, rekao je da su „izrečene veoma ozbiljne optužbe na račun ruske atletike“, a da on sam veruje u „nultu toleranciju u borbi protiv dopinga“.

Šezdesetminutni dokumentarni film pod nazivom „Tajni doping dosije: Kako Rusija proizvodi svoje pobednike“, emitovan je putem mreže ARD u sredu i praktično je optužio, između ostalih, i Balahničeva.

Dokumentarac prikazuje i priznanje takmičarke na 800 metara Julije Stepanove, koja je suspendovana do januara zbog dopinga, i njenog muža Votalija Stepanova, koji je radio za Rusku antidoping agenciju (RUSARDA) od 2008. do 2011.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter