0
Ostali sportovi

SVETSKA LIGA: Čak 29 golova u Hamburgu, Srbija postigla 19

Objavljeno: 09.12.14 u 20:30

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu u Svetskoj ligi pošto je u meču 2. kola grupne faze takmičenja savladala Nemačku sa 19:10 (3:4, 5:2, 6:3, 5:1) u meču odigranom pred oko 1.400 gledalaca u Hamburgu.

Na iznenađenje mnogih domaća selekcija je prvu četvrtinu rešila u svoju korist, ali su stvari počele polako da dolaze na svoje mesto već u narednom periodu pa je tim Dejana Savića na poluvremenu imao dva gola viška. U preostale dve deonice prednost našeg tima je konstantno rasla do konačnih +9 odnosno 19:10.

Velikom broju golova svakako su doprinela i nova pravila koja se primenjuju u ovom takmičenju, a baš to je i bio cilj FINA odnosno želja je da igra dobije na dinamičnosti i atraktivnosti.

Sa četiri pogotka najefikasniji je bio Filip Filipović, tri je postigao Ćuk, po dva Mandić, Jakšić, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović, dok su po jednom pogađali Viktor i Strahinja Rašović, Nikić i Aleksić. Na drugoj strani najviše mukle našem golmanu zadavao je iskusni Štam koji je postigao polovinu golova svog tima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter