0
Lifestyle

LIFESTYLE: Jedite slatko i mršavite

Objavljeno: 09.12.14 u 17:27

Svi koji su na bilo kakvoj dijeti, znaju da šećer ne smeju ni da primirišu, a kamoli da ga okuse. Londoski istraživači ne slažu se sa tom teorijom, oni, pak, savetuju da se neka poslastica treba konzumirati pre jela.

Prema istaživanju koje je sproveo Imperial College London veruje se da unošenje šećerom obogaćenje hrane pre glavnog jela ljudima pomaže u kontroli apetita. Studija je bila fokusirana na potrebu za glukozom, odnosno šećerom koji se nalazi u tortama, kolačima, čokoladi i ostalim poslasticama, a neophodan su izvor energije za mozak. Ukoliko je unos glukoze nizak, mozak govori telu da pronađe više skrobne ili zašećerene hrane, piše Daily Mail.

Istraživač dr Džejms Gradiner (Dr James Gardiner) savetuje sve koji žele da smršaju da unose slatke poslastice pre obroka, jer će se njihovim konzumiranjem poslati mozgu signal da je unesena dovoljna količina glukoze i samim tim neće doći do prejedanja.

Namernice od skroba, kao što su hleb, čips, testenine ili pirinač bogate su glukozom i zdrave su za nas, kažu stručnjaci. Ako bismo se hranili kao Italijani, čiji obrok počinje sa pastom ili rižotom, takođe bismo mogli gubiti suvišne kilograme.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter