4
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

DIVAC POREDI NEUPOREDIVO: Hajde da ne pričamo o ovome, nego o našim uspesima

Objavljeno: 09.12.14 u 20:42

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je da nije iznenađen odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da primi Kosovo u punopravno članstvo.

– Nisam iznenađen, jer je pre tri meseca to pitanje bilo na Izvršnom odboru MOK i otprilike smo znali će ih primiti. Nismo zadovoljni, to smo i upućivali MOK-u prilikom razgovora, ali mi smo sportska, a ne politčka organizacija i to je političko pitanje. Nemam šta novo da kažem, jer se očekivalo posle odluke Izvršnog odbora da ih prime privremeno, izjavio je Divac, a prenosi agencija Tanjug.

Na pitanje da li će srpski i kosovski sportisti da se međusobno bore na Olimpijskim igrama ukoliko se suoče na takmičenjima Divac je odgovorio potvrdno.

– Svakako trebamo da budemo deo društva, slično se i nama desilo kada 1992. nismo išli na Olimpijske igre. Insisitram da gledamo kroz sportske oči i prepustimo političarima da rade svoj posao, poručio je predsednik OKS.

Odgovarajući na pitanje da li je predsednik MOK Tomas Bah potvrdio da OKS nije imao zvaničan prigovor na prijem Kosova u punopravno članstvo Divac je kazao „da je to pitanje za predsednika MOK“.

– Ne bih voleo da se o ovome više priča, nego samo o sportskim upesima Srbije u 2014, rekao je Divac.

MOK je danas na sednici u Monaku primio nacionalni Olimpijski komitet Kosova u punopravno članstvo, pa će sportisti samoproglašene države moći da ucestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. Ko ih je i pitao? Naravno niko. Vucko kaze ne traze od nas da priznmo kosovo…pa naravno da nece traziti isto kao mok sto nije trazio….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter