0
Ostali sportovi

ANDREA LEKIĆ: Nemamo vremena da razmišljamo o porazu, želimo da prenesemo dva boda

Objavljeno: 09.12.14 u 20:13

Kapiten Andrea Lekić nije mogla da izdrži na klupi i samo gleda svoje saigračice u duelu sa Crnom Gorom. Ustala je, zaigrala u drugom poluvremenu i vratila u život našu selekciju sa čak šest pogodaka. Na kraju, to nije bilo dovoljno za pobedu, ali jeste razlog za optimizam pred naredne mečeve, prvi sa Francuskom u sredu od 18.

– Htela sam da ustanem i zaigram. Hvala publici, našim navijačima. Pokazali su koliko im značimo.

Kako ste preživele poraz?

– Nemam vremena ni da razmišljam o tome. Za mene je to završena priča. Ne mogu da se trošim na to, nemam previše energije, pogotovo jer sam u ritam rukometa ušla juče. Okrećemo se Francuskoj.

Šta ne sme da se ponovi iz duela sa Crnogorkama, kako bi ostvarili pozitivan rezultat?

– Moramo da budemo strpljiviji. U prvom delu odbrana je funkcionisala, dok napad nije bio na tom nivou. U drugom poluvremenu je bilo obrnuto. Bilo bi dobro da spojimo to u jednu celinu i odigramo u kontiniutetu. Moramo imati brže kretnje i loptu u napadu. Francuskinje baziraju igru u odbrani na duelima, jer su svesne koliko su fizički jake. Moramo biti pametne, da ne dozvolimo puno faulova. One su fizički jako spremne, imaju šest igrača u rotaciji, silne su.

Ni Francuska ne igra na svom maksimumu do sada?

– Sigurno, igraće bolje. Osim Danske i Norveške niko nije otvorio lako turnir. Francuska ima mnogo dobrih igrača u rotaciji, nikada se ne zna ko će da iskoči.

Da li ćeš i dalje uskakati iz drugog plana ili se osećaš spremnom da počneš meč?

– To je pitanje za selektora, ali očekujem da ću biti spremna od prvog minuta. To želim, a koliko ću igrati, to stvarno ne mogu da procenim. Koliko će mi telo dozvoliti, videćemo. Volela bih da završimo meč bez neizvesne završnice. Da ih slomimo na vreme.

Ambicije ostaju nepromenjene…

– Želim da prenesemo dva boda u Zagreb.

U drugoj grupi, Švedska je iznenadila Hrvatsku…

– Iznenađena jesam, iako je Švedska tvrd orah. Svi oni koji su bili skeptični posle našeg remija tamo u kvalifikacijama, sada mogu da vide o kakvom je timu reč. Izuzetna ekipa sa odličnim sistemom, ne menjaju ekipu sedam-osam godina, problem će biti za svakoga – zaključuje Andrea.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter