1
Domaći fudbal

DAN KADA JE ZVEZDA POKORILA SVET: Prošlo je tačno 23 godine od čuvenog finala u Tokiju (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.14 u 00:00

Pre tačno 23 godine u noći između 7. i 8. decembra tačnije u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu slavna generacija Fudbalskog kluba Crvena zvezda je upotpunila kolekciju trofeja osvojivši Interkontinentalni kup pobedom od 3:0 nad čilaenskom ekipom Kolo Kolo, tadašnjim osvajačem Kupa Libertadores u meču odigranom u Tokiju.

Crveno-beli su priliku da se bore za svetski tron dobili trijumfom u Kupu evropskih šampiona u kojem su u maju te 1991. godine u finalnom meču u Bariju savladali Olimpik iz Marseja sa 5:3 boljim izvođenjem penala.

Klub sa Marakane je u meču u Tokiju sa klupe vodio Vladica Popović, koji je na početku nove sezone zamenio Ljupka Petrovića, a odlučio se da na teren pošalje sledeći tim: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Ratković, Stošić, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Vladimir Jugović (dva) i Darko Pančev, a meč je obeležio i Dejan Savićević koji je krajem prvog poluvremena dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter