0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DA NIKAD NE ZABORAVITE ČIJI DRES NOSITE: Zvezda obeležila 23-godišnjicu od Tokija! (FOTO)

Objavljeno: 08.12.14 u 14:10

Fudbalski klub Crvena zvezda na današnji dan, pre tačno 23 godine postala je prvak sveta što je uz dan kada je osvojena titula prvaka Evrope u Bariju, povod za proslavu na Marakani.

U prostorijama našeg najtrofejnijeg kluba, uz prisustvo mnogobrojinih prijatelja kluba, bivših i sadašnjih zvaničnika, igrača i trenera, crveno-bela porodica obeležila je 23 godine od najvećeg klupskog uspeha.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Koketulu su prisustvovali Dragan Džajić, Zvezdan Terzić, Vladimir Petrović Pižon Pižon, prvi tim Zvezde, trener Nenad Lalatović, a prisutnima se obratio Svetozar Mijailović, v.d. predsednika UO.

– Hvala vam što ste došli u ovolikom broju na ovaj značajan datum za Crvenu zvezdu. Odlučili smo da ova dva značajna datuma, iz Barija i Tokija, obeležavamo ne samo da bismo se prisetili istorijskog uspha, već da bi ukazali čast ljudima koji su zaslužni za te trofeje – rekao je Mijailović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Zvezdine šampionske generacije iz tokija Vladica Popović poručio je budućim generacijama da uspeh iz Tokija treba uvek da ih podseća čiji dres nose.

Šampionski tim Zvezde u Tokiju:

Zvonko Milojević, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Milorad Ratković, Vlada Stošić, Darko Pančev, Dejan Savićević i Siniša Mihajlović. Trener: Vladica Popović

– Uobičajeno je da se već godinama okupljamo i prisećamo se uspomena na ovaj divan dan. Za sve one kojima je crveno-bela boja u srcu, ovo su lepi momenti. Kao trener te generacije mogu da kažem da se pobeda u finalu protiv čileanskog Kolo Kola nikada nije dovodila u pitanje. Ne treba zaboraviti u kakvim smo okolnostima tada bili, da se u našoj državi vodio građanski rat i da smo i pored svega uspeli da napravimo takav istorijski uspeh. Kako godine prolaze, sve sam svesniji uspeha koji smo napravili u Tokiju. Svim budućim generacijama ostaje u amanet imperativ i obaveza da ne ukaljate obraz Crvene zvezde koji su generacije godinama stvarale – rekao je Popović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter