0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Nemački mediji oduševljeni srpskim fudbalerom

Objavljeno: 08.12.14 u 15:18

Fudbaleri Augsburga ostvarili su četvrtu pobedu u Bundesligi zaredom, pošto su slavili na gostovanju Kelnu sa 2:1, a jedan od junaka trijumfa bio je Nikola Đurđić.

Srpski fudbaler je gostujućem timu doneo izjednačenje u 53. minutu, posle gola Ujaha u 13, da bi Aleksander Esvajn postavio konačan rezultat u poslednjim trenucima utakmice. Nemački mediji u superlativima pišu o  Đurđićevom izdanju tokom 77 minuta, koliko je proveo u igri, a posebno su složni u oceni da je njegov gol pokrenuo Augsburg ka trijumfu.

Njegov učinak na utakmici protiv Kelna zaista je impresivan. Pored gola koji je postigao, imao je još dva šuta u okvir gola, 20 uspešnih dodavanja, 6 dobijenih duela, pretrčao je 9,7 kilometara i imao 15 sprinteva, od kojih je na jednom ostvario maksimalnu brzinu od čak 31,1 kilometar na čas.

Đurđiću je to prvi gol za Augsburg ove sezone u Bundesligi, što bi mogla da bude najava povratka u prepoznatljivu formu, koju je imao pre teške povrede kolena.

Augsburg je, bez sumnje, jedno od najvećih iznenađenja ove sezone, pošto posle 14 kola drži treću poziciju u Bundesligi i ozbiljno se bori za mesto u Evropi naredne sezone. Vodeći Bajern je već dosta odmakao, pošto ima 36 bodova, ispred Volfsburga sa 29 i Augsburga sa 24. Đurđića i drugove u narednom kolu očekuje upravo susret sa aktuelnim šampionom Nemačke, a taj meč igraće na domaćem terenu u subotu od 15.30.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter