0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Metalac mučio Zvezdu, crveno-beli ipak nastavili pobednički niz

Objavljeno: 08.12.14 u 22:30

U poslednjoj utakmici 11. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novi trijumf posle vrlo zanimljivog meča pošto su savladali Metalac pred oko 1.500 gledalaca u Hali sportova sa 82:74 (22:20, 18:22, 20:20, 22:12).

Krenulo je dobrom igrom gostiju iz Beograda koji su već u prvoj deonici stekli 11 poena viška, ali se domaći tim nije predavao pa je dalekometnim preciznim hicima već do prvog odmora uhvatio priključak, a u drugom i preuzeo vođstvo. Bio je to svojevrsni dvoboj Bobana Marjanovića (17 poena) na jednoj i Đorđa Majstorovića na drugoj strani (16 poena).

Kada su se Majstoroviću na početku treće deonice priključili i drugi strelci tima Vladimira Đokića prednost Valjevaca je narasla na čak deset poena početkom 27. minuta (60:50). Kao da je ta serija razbudila crveno-bele koji su već do odmora uspeli da stignu na samo dva poena zaostatka i to trojkom Dženkinsa u poslednjoj sekundi deonice.

Na ruku Metalcu nije išlo ni to što je gostima u četvrtoj četvrtini proradio šut sa distance, pre svega Markusu Vilijamsu koji je vezao tri trojke. Sa druge strani Valjevci nisu bili više bili tako precizni pošto ih je polako sustizao i umor pa je Crvena zvezda na kraju čak i rutinski privela meč kraju.

Marjanović je uz 18 poena imao i osam skokova, a pored njega dvocifreni su bili Vilijams sa 13 poena, Kalinić i Dženkins sa po 11 odnosno Cirbes koji je ubacio 10. U domaćem timu u ofanzivi su bolji od ostalih bili Todorović sa 17 i Majstorović koji je ostao na 16 poena iz prvog poluvremena.

Zvezda je posle ovog kola i dalje usamljena na vrhu tabele sa svih 11 pobeda, dok je Metalac upisao i sedmi poraz pa sada deli 10. poziciju sa Zadrom i MZT-om.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter