0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zbog toga se vratio, Pavlović vodio Partizan do pobede protiv Mege (FOTO)

Objavljeno: 07.12.14 u 20:52

Košarkaši Partizana savladali su Mega Leks sa 89:80 (18:14, 25:19, 16:26, 30:21) u meču 11. kola ABA lige u odličnom meču u kojem je pored vrhunskih poteza, pre svega Saše Pavlovića i Milana Mačvana, viđeno i dosta nervoze pošto je domaći tim zaradio nekoliko tehničkih grešaka, a trener Vujošević i isključenje.

Meč je počeo serijom 6:0 za goste, ali su stvari vrlo brzo počele da dolaze na svoje mesto pa se na prvi odmor između četvrtina otišlo sa četiri poena viška za Partizan (18:14), da bi ta prednost do poluvremena narasla na +10 (43:33).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Briljirao je u tom periodu Saša Pavlović koji je za manje od 10 minuta na terenu postigao 11 poena, a šta tek reći za njegovu partiju u preostala dva perioda kada je u teškim trenutcima za njegov tim preuzeo odgovornost i sa nekoliko pogodaka uz prekršaj i trojki ponovo vratio osetniju prednost za crno-bele.

Utakmica ponovo nije mogla da prođe bez nemilih scena pošto je trener Vujošević krajem treće deonice isključen nakon što je protestvovao kod sudija zbog prema njegovom mišljenju pogrešnih odluka, a koliko je bio žučan šef stručnog štaba crno-belih govori podatak da su ga jedva sprečili da se fizički obračuna sa sudijama.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U poslednju deonicu ušlo se sa nerešenim rezultatom (59:59), ali je tada na scenu stupio Pavlović koji je sa devet uzastopnih poena vratio osetniju prednost domaćem timu koji je večeras sa tribina bodrilo 5.500 gledalaca. To je bilo sasvim dovoljno da crno-beli lagano privedu meč kraju iako je Mega imala još jedan trzaj, ali je Partizan odbio taj napad i na kraju trijumfovao sa 89:80.

Najefikasniji akter meča bio je Pavlović sa 26 poena, a dvocifreni su bili još Gagić sa 19 poena i Tepić sa 12, a Mačvan je uz sedam poena imao 11 skokova i šest asistencija. U ekipi Mega Vizure Bojić je ubacio 22, Kešelj 19, a Miljenović 18 poena.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan sada posle 11 odigranih utakmica ima skor od šest pobeda i pet poraza što ga dovodi na peto mesto na tabeli, dok je Mega upisala šesti izgubljeni meč uz pet trijumfa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter