1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA U TOP16 POSLE VIŠE OD 40 GODINA: ‘Ne želimo da budemo samo učesnici’

Objavljeno: 06.12.14 u 17:06

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao da je ponosan na plasman crveno-belih u Top16 fazu Evrolige, ali da ne treba time da se zadovolje. Izabranici Dejana Radonjića su pobedom nad Valensijom od 77:68 ostvarili petu pobedu i dva kola pre kraja grupne faze su izborili mesto među 16 najboljih klubova u Evropi.

– Veoma sam srećan zbog plasmana u Top16 fazu Evrolige, ali i ponosan zbog načina na koji je taj fantastičan rezultat ostvaren – rekao je Čović.

– Čestitam igračima i kompletnom stručnom štabu na velikoj pobedi, svemu onom što su do sada prikazali u Evroligi kao i činjenici da će Zvezda posle više od 40 godina ponovo biti u društvu 16 najboljih timova Evrope –  dodao je Čović.

Čović je istakao da najveće pohvale zaslužuju Radonjić i njegovi saradnici i da je napravljen pravi tim na terenu.

– Sve pohvale zaslužuje stručni štab na čelu sa trenerom Dejanom Radonjićem koji je uspeo da stvori snažan kolektiv i to se prepoznaje na svakom koraku, iz utakmice u utakmicu. Napravljena je odlična selekcija, uloge u timu su besprekorno podeljene, a ekipa na terenu deluje da u svakom trenutku jasno zna šta želi. Sve to je posledica velikog truda i posvećenosti poslu, ali i kontinuiteta u radu. Ovaj uspeh je uspeh i svih članova uprave kao i menadžmenta koji ulažu veliki trud. Posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima na velikoj pomoći i očekujem da će i u budućnosti nastaviti da nam pomažu –  naglasio je Čović, za klupski sajt.

Prvi čovek crveno-belih sa zadovoljstvom je istakao da Zvezda iz godine u godinu beleži očigledan napredak.

– Zvezda ide svojim putem, ostvaruju se ciljevi koji su projektovani, ali ove pobede i dobri rezultati ne smeju da nas dovedu u stanje euforije. Jer, pred nama je još mnogo utakmica, samim tim mnogo izazova i još mnogo ciljeva koje želimo da ostvarimo. Zato ni ovog puta neću propustiti priliku da naglasim da će nam tom putu biti potrebna još veća podrška naših navijača. To posebno ističem, jer se i mi susrećemo sa raznim poteškoćama. Teško nam je kao i svima, ali ne kukamo, već se borimo i trudimo se da radimo bolje i više od svih drugih jer smo uvereni da će nas to dovesti do željenog cilja –  istakao je Čović.

Na pitanje što očekuje u Top16 fazi Evrolige, Čović je odgovorio:

– Ne želimo da budemo samo učesnici, već želimo da se borimo za nešto više. Svima mora da bude jasno da će biti izuzetno teško, ali sam siguran da se ekipa nijednog trenutka neće predavati. Biću zadovoljan ako tim, kao i do sada, u svim mečevima bude pružao maksimum, a videćemo dokle to može da nas dovede – zaključio je Čović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter