0
Košarka

NBA: Nezaustavljivi Harden, Sansi spržili Dalas

Objavljeno: 06.12.14 u 08:35

Novo veče donelo je čak 12 utakmica u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Veče je počelo derbijem ekipa koje već neko vreme ne znaju za pobedu: Šarlot je poslednji put osetio ukus pobede pre mesec dana, a Niksi su poslednji put slavili pre šest utakmica.

Tokom jučerašnjeg dana Lebron Džejms je izjavio da mu je „žao Karmela Entonija“, a da razlog za to i te kako postoji – videlo se nakon novog poraza Niksa. Melo je ubacio 32 „uzaludna“ poena.

Ekipa Oklahome gostovala je Filadelfiji koja je osokoljena prvom pobedom tražila čudo. Tanderi su pre ovog susreta imali samo jedan trijumf na strani, a u drugom meču sezone Kevin Durant se nije proslavio šutirajući iz igre tek 3-11.

Ipak, njegov „kompanjon“ Rasel Vestbruk uzeo je stvar u svoje ruke i sa 27 poena i 7 asistencija neutralisao je Majkla Kartera-Vilijamsa, sofmora koji je u poslednja tri meča beležio po tripl-dabl u proseku.

Ekipa Vašingtona igra sjajno ove sezone, a Džon Vol prerasta iz „obične“ zvezde u istinskog NBA superstara. Momak koji ove sezone beleži po 9,6 asistencija noćas ih je podelio čak 12 uz još 9 poena i 8 skokova u trijumfu nad Denverom.

Fantastični „Čarobnjaci“ imali su čak šest igrača sa dvocifrenim učinkom, a bolji od ostalih bio je Kris Hamfriz koji je došao do rekorda sezone od 22 poena.

U TD Gardenu nekadašnji derbi vrha, sada derbi začelja u vidu susreta dva tima sa najvećim brojem titula u NBA ligi – domaćeg Bostona i gostujućih Lejkersa.

Znatno zanimljivije stvari dešavale su se pre samog meča, budući da su Kobi Brajant i Ražon Rondo otišli na zajednički doručak pre dva jutra, a glasine o prelasku RR u Lejkerse već se množe brzinom svetlosti.

Na samom parketu, Brajant je ubacio 22 poena, Rondo je 12 poena, 16 asistencija i 8 skokova za trijumf svog tima, a hoće li se uskoro preseliti u „Grad Anđela„, preostaje da vidimo. Ono što je izvesno – Deni Ejndž i Mič Kupčak počeli su pregovore oko trejda, kažu NBA insajderi.

Košarkaši Atlante Hoks neutralisali su Bruklin Netse u meču koji navijačima nije doneo mnogo toga lepog za oko. Pre svega na u prvoj deonici kada su obe ekipe koketirale sa katastrofalnim procentima šuta. Za Hokse, Damari Kerol je ubacio 18.

Ekipa Klivlenda upalila je sve turbine. Barem tako deluju u poslednje vreme, a noćas su stigli do svog šestog vezanog trijumfa savladavši Toronto u derbiju Istočne konferencije.

Lebron je ubacio 24 poena uz 13 asistencija, Tristan Tompson je sa klupe doneo 21 uz 14 skokova, Kevin Lav je nanizao 15 uz 13 uhvaćenih lopti, a isti broj poena postigao je i Kajri Irving. Na drugoj strani, bez Derouzena, „Reptili“ nisu mogli više od poraza.

Košarkaši aktuelnih NBA šampiona pobedili su Memfis Grizlis na krilima Tima Dankana koji je stigao do tripl-dabla sa 14 poena, 10 skokova i 10 asistencija i na taj način postao drugi najstariji igrač svih vremena (iza Karla Melouna) sa tripl-dabl učinkom.

Hjuston Roketsi pošteno su se namučili sa mladom ekipom Minesote koju su pobedili tek nakon produžetka. Zablistao je Džejms Harden sa rekordom sezone od 38 poena, Ariza je dodao 17, a Teri 19.

Ekipa Finiks Sansa noćas je upisala drugu pobedu u Dalasu u poslednjih 12 utakmica. Neverovatni Goran Dragić je radio šta je hteo, ubacio je 28 poena, podelio je i 13 asistencija i na taj način je neutralisao Montu Elisa koji je došao do svoje treće partije u poslednja četiri meča na kojoj je ubacio 30+ poena (noćas 33).

Ekipa Milvokija savladala je Majami Hit i to na krilima Kendala Maršala. Rezervni plejmejker Baksa ne samo što je ubacio 20 poena, već za tri poena šutirao 4/5, a kada to uradi čovek za koga stručnjaci tvrde da ima lošiji nepouzdaniji šut s distance od Dvajta Hauarda koji ne može da pogodi svemir, onda je jasno kakav je to kuriozitet.

Istina, tokom leta ovaj momak je mnogo radio na popravljanju svoje mehanike šuta. Dvejn Vejd je ubacio 28, Boš 21 u porazu svog tima.

Košarkaši Orlnado Medžika, bez pomoći Nikole Vučevića, pobedili su Jutu Džez. Sjajnu partiju pružio je Tobajas Haris upisavši 22 poena. Fantastičan je bio i Viktor Oladipo sa 20 poena i 6 asistencija uz šut iz igre 9/12.

U poslednjem susretu večeri, Sakramento Kingsi su bez Demarkusa Kazinsa srušili Indijanu Pejsers koja se pretvorila u lagan plen svim NBA ekipama, pošto za nju ne igra povređeni Pol Džordž.

Bez pomenutog Bugija (nadimak Demarkusa Kazinsa), Kingsi su se oslonili na Rudija Geja koji je sasuo 27 poena uz po 5 skokova i asistencija.

Rezultati:

Šarlot Hornets – Njujork Niks 103:102
Filadelfija 76ers – Oklahoma Siti Tander 91:103
Vašington Vizards – Denver Nagets 119:89
Boston Seltiks – Los Anđeles Lejkers 113:96
Bruklin Nets – Atlanta houks 75:98
Toronto Reptors – Klivlend Kavalirs 91:105
Memfis Grizlis – San Antonio Spars 101:107
Minesota Timbervulvs – Hjuston Rokits 112:114
Dalas Maveriks – Finiks Sans 106:118
Milvoki Baks – Majami Hit 109:85
Juta Džez – Orlando Medžik 93:98
Sakramento Kings – Indijana Pejsers 102:101

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter