5
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILIČIĆ OTKRIO TAJNU ZBOG ČEGA NIJE OBUKAO ZVEZDIN DRES: Navijam za crveno-bele odmalena, ali…

Objavljeno: 06.12.14 u 21:22

Navijači Crvene zvezde su pre nešto više od godina dana žarko želeli da redove njihovog kluba pojača nekadašnji NBA as Darko Miličić, jer se takva mogućnost u jednom trenutku otvorila i pričalo se da jetransfer blizu realizacije, a zbog čega se to nije desilo odnosno zašto je odabrao da promeni sport bivši reprzentativac je obajsnio u opširnom intervjuu za Večernje novosti.

– U to vreme, sedam-osam meseci posle moje poslednje utakmice, a prilično dugo posle nekih ozbiljnih „minuta“ na parketu, jednostavno nisam bio spreman, ni fizički, ni psihološki da iznesem sve. Jer, igranje za klub za koji navijate odmalena, Zvezdu, daleko je od pukog odrađivanja ugovora. To je više od igre, iziskuje mnogo emocija. Bio sam potpuno glavom van košarke i nije bilo pošteno da kažem „da“, pre svega prema ogromnoj armiji navijača koja bi s pravom očekivala čudo, počeo je priču Miličić.

Otkrio je drugi pik sa čuvenog NBA drafta, posle kojeg su u NBA ligu zakoračile zvezde poput LeBrona Džejmsa, Karmela Entonija, Krisa Boša, Dvejna Vejda i drugih, da je mogao da obuče dres Crvene zvezde i 10 godina ranije.

– Sedeli smo i pričali zajedno. Nekoliko meseci pre toga produžio sam ugovor sa klubom iz Vršca, tako da je bilo jasno da veliko obeštećenje ne može niko da plati, ne samo Zvezda, nego nijedan evropski klub u Evropi, već samo NBA ekipa. Praktično, to je odredilo moju sudbinu da odmah odem preko okeana. S jedne strane se činilo dobro, jer sam bio 2. pik, ali s druge, upao sam u tim kojem je imperativ bio šampionski prsten. Nije Detroit imao vremena da čeka 18-godišnjeg klinca. Ali to je zatvorena knjiga, obajsnio je osvajač NBA prstena sa Pistonsima.

Gotovo celu životnu priču od samih početaka pa do doluke da se bavi kik boksom možete da pročitate u sutrašnjem izdanju Večernjih novosti ili na poratalu ovog lista.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Ovaj covek koji ima 213cm, bio je u stanju da lagano prevede loptu kao neki plej, decko sa neverovatnim fizickim predispozicijama, neverovatan talenat i ne znam kada cemo imati ovakvog talenta koji bi mogao fizicki i tehnicki da parira NBA igracima. A on je i pokazatelj da moras pored svega da imas ono najbitnije, a to je MOZAK, sto , nazalost, njemu najvise nedostaje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter