0
Domaći fudbal

FK RADNIČKI 1923: Osuđujemo nasilje, ali…

Objavljeno: 04.12.14 u 20:24

Fudbalskom klubu Radnički 1923 iz Kragujevca bio je potreban jedan ceo dan kako bi se oglasio povodom napada na igrače od strane huligana koji su fudbalerima koji su bili u štrajku pretili da će ih prebiti i izbosti noževima ukoliko ne odustanu od protesta, mada uprava tvrdi da se to baš i nije tako desilo.

Prilično čudno saopštenje u kojem Uprava kluba opkušava da pronađe opravdanje za vandalski čuin prenosimo vam u celosti:

Povodom jučerašnjih događaja na stadionu ‘Čika Dača’ i natpisa u medijima, FK Radnički 1923 ima obavezu da se obrati javnosti i izda zvanično saopštenje kako bi bila prezentovana realna slika događaja.

FK Radnički 1923 kao klub sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom fudbalskom istorijom, nije želeo da izdaje ishitrena saopštenja već to čini danas, nakon sagledavanja kompletne situacije.

Kroz istoriju dugu devedest godina, FK Radnički 1923 nikada nije želeo niti dozvoljavao da mu probleme rešava bilo ko drugi osim nadležnih organa u klubu. Odlika velikih klubova je da imaju organizovane grupe navijača, što je slučaj i sa našim klubom. Samim time, navijačka grupa ‘Crveni Đavoli’ bila je juče prisutna na stadionu ‘Čika Dača’, kao što je bila i na svim dosadašnjim treninzima i utakmicama. Ono što krasi FK Radnički 1923 jeste želja za što boljim međuljudskim odnosima u svim strukturama kluba. S’ tim’ u vezi, klub je u više navrata organizovao druženje igrača i navijača, kroz razne akcije, kao i druženje igrača prvog tima sa članovima Omladinske škole, tako da prisustvo naših navijača na jučerašnjem treningu nije ništa iznenađujuće. U više navrata do sada navijači su vodili razgovor sa igračima, kada su želeli da izraze nezadovoljstvo postignutim rezultatima ili kada su želeli da igračima pruže podršku.

Fudbaleri Radničkog 1923 pre početka jučerašnjeg treninga obavili su razgovor sa stručnim štabom i rukovodstvom kluba, nakon čega su uvideli svoju grešku i odlučili da nakon dva dana netreniranja obustave štrajk i nastave sa izvršavanjem svojih obaveza prema klubu.

Po okončanju štrajka, navijači Radničkog 1923 izrazili su želju da obave razgovor sa igračima, uz dopuštenje šefa stručnog štaba, Neška Milovanovića, koji je istom i prisustvovao. Na pomenutom sastanku, po rečima šefa stručnog štaba, Neška Milovanovića, nije bilo nikakvih pretnji od strane navijača, a ponajmanje noževa, palica i sličnih predmeta, kako su preneli pojedini mediji. Po završetku sastanka, nakon izlaska šefa i ostatka stručnog štaba i navijača, jedan od navijača se zadržao u svlačionici, gde je došlo do žustre verbalne rasprave između njega i igrača Vuka Sotirovića, a po izjavama nekoliko igrača (očevidaca), i do fizičkog kontakta, gde je igrač udaren od strane navijača u predelu lica. Osetivši se ugroženim, Sotirović je obavestio policijsku upravu, kao i sekretara kluba, Darka Bradonjića. Policijski službenici su izašli na teren, uzeli izjave od igrača i ljudi iz kluba i istraga je u toku.

Tokom celog svog postojanja, navijačka grupa ‘Crveni Đavoli’ bila je lojalna klubu i igračima i do sada između igrača i navijača nije bilo incidenata ovog tipa, tako da smatramo da je ovo izolovan slučaj.

Smatramo da se ozbiljnost FK Radnički 1923 ogleda u tome što nismo izašli u javnost sa ishitrenim i neproverenim informacijama, kao što su uradili pojedini mediji. Takođe, neprijatno smo iznenađeni neadekvatnim naslovima u štampanim i elektronskim medijima: ‘ Skandal u Kragujevcu: Navijači pretili igračima da će ih izbosti…’, ‘ Užasne scene na Čika Dači’ , ‘Navijači šamarali fudbalere kragujevačkog Radničkog…’ , ‘Navijači Radničkog: Izbošćemo vas noževima’ itd.

FK Radnički 1923 oštro osuđuje ovaj incident i napad na igrača Vuka Sotirovića, kao i svaki vid nasilja u sportu. Nadamo se da će se ovaj događaj ubrzo razjasniti i da neće poremetiti odnos igrača i navijača našeg kluba.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter