0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BISERI NA PRODAJU: Rajković može da napusti Marakanu?

Objavljeno: 04.12.14 u 10:30

Crvena zvezda se nalazi u teškom finansijskom položaju, dugovi su ponovo porasli preko 40 miliona evra, te novom predsedniku i upravi neće ostati ništa drugo nego da proda ono što se za dobre pare prodati može.

Jedan od onih koji bi prvi u januaru mogao da „digne sidro“ je jedan od najtalentovanijih golmana Evrope Predrag Rajković. Mladi 18-godišnji Negotinac ima sjajnu polusezonu iza sebe i svega pet primljenih golova na 14 utakmica. Takođe, kružile su priče da je deo njegovog ugovora već prodat investicionom fondu Pinija Zahavija, mada ta vest nikada nije potvrđena. Ipak, Predrag Rajković bi ove zime trebalo da bude „zlatna koka“ Crvene zvezde, pošto bi klub sa Marakane od prodaje mladog čuvara mreže mogao da inkasira od dva do tri miliona evra (procenat bi otišao Jagodini kao deo ugovora kada je reprezentaitvac Srbije stigao među crveno-bele), pri tom da se taj odlazak ne oseti u ekipi.

Naime, Crvena zvezda u sastavu ima još jednog kvalitetnog golmana, iskusnog Damira Kahrimana koji kao zapeta puška čeka svojiu šansu. Povreda koju je „zaradio“ na meču sa Udinezeom bi trebalo da bude zalečena do početka priprema za drugi deo sezone, a mesto drugog golmana bi pripalo Marku Trkulji. Po nezvaničnim informacijama za Rajkovića su zainteresovani pojedini klubovi iz Italije (Sampdorija našeg Siniše Mihajlovića), kao i nekoliko nemačkih Bundesligaša.

Pored Predraga Rajkovića, Zvezdu će ove zime najverovatnije napustiti i Aleksandar Kovačević (cena milion evra), Nejc Pečnik (500 hiljada), Darko Lazović (milion), Đorđe Rakić (500 hiljada) i Savo Pavićević (150 hiljada). Tim novcem crveno-beli bi mogli da pregrme proleće i uz pomoć Gasproma palte evropsku licencu, kako se ne bi ponovilo da najveći srpski fudbalski kolektiv ostane bez Evrope kao ovog leta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter