0
AdmiralBet ABA Liga

TUŽNA VEST: Preminuo bivši trener Crvene zvezde Aco Petrović

Objavljeno: 03.12.14 u 11:32

Nekadašnji trener košarkaša Crvene zvezde, Alkesandar Aco Petrović, preminuo je posle duge i teške bolesti u 55. godini.

Petrović je bolovao od amiotrofične lateralne skleroze, bolesti centralnog nervnog sistema, a stanje mu se pogoršlao u maju 2014. godine.

Tokom bolesti, Petrović je dobijao punu podršku od svetske košarkaške javnosti, međutim, bolest koja redom oduzima moć hodanja, govora, gutanja i na kraju disanja na kraju ga je savladala.

– Ovo je tužan dan za srpsku košarku. Nažalost, napustio nas je jedan od najboljih, sa Acom je otišao i deo naše košarke. Tuga – izjavio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas.

Istaknuti košarkaški stručnjak je u trenerskoj karijeri predvodio je Radnički BeogradCrvenu zvezdu, FMP, Hemofarm, Lokomotivu iz Rostova, Uniks, Žalgiris i Azovmaš.

Kao pomoćni šef struke u selekciji Jugoslavije Svetislavu Pešiću osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. i na Svetskom prvenstvu 2002. godine. Kao asistent selektoru Dušanu Ivković osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter