0
Domaći fudbal

FOTO: STARSSPORT

NOVE BRIGE: Javor tužio Crvenu zvezdu, traži 370.000 evra

Objavljeno: 03.12.14 u 09:47

Uprava Crvene zvezde još nije raskrstila ni sa starim problemima, a čelnici Javora su na talon bacili – novi. Čelnici kluba iz Ivanjice sudski potražuju sumu od 370.000 evra koju Zvezda duguje Javoru za transfer Ifenija Onjila na Mrakanu.Čelnici Javora tužili su Crvenu zvezdu Arbitražnom sudu Fudbalskog saveza Srbije, piše Sportski žurnal. Prema dostupnim informacijama, odluka Arbitražnog suda trebalo bi da bude doneta pre kraja ove godine.

Nigerijac je u Ljutice Bogdana stigao na leto 2013. godine kada su čelnici crveno-belih, ekspresno ugovorili transfer Onjila nakon njegove sjajne role upravo u susretu sa Zvezdom.

Dogovoren je transfer u iznosu od 450.000 evra plus 30 procenata od naredne prodaje. Međutim, pazar Onjila se ispostavilo kao prilično loš potez crveno-belih, pošto je ovaj momak u prošloj sezoni upisao samo sedam nastupa za najtrofejniji srpski klub.

Uz sve to, Onjilo je davao golove samo ne nezvaničnim utakmicama. Uz sve to, Onjilo je dobio visoku platu koja je u prvoj sezoni iznosila čak 72.000 evra i koja je, tokom četvorogodišnjeg ugovora, trebala daraste do sume od 120.000 evropskih novčanica.

Kako bi smanjila troškove Zvezda je letos Onjila pozajmila Ermisu, a on je za ovaj klub na 10 mečeva postigao pet golova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter