0
Evroliga

FOTO: Facebook

NEDOVIĆ PRVI PUT PROTIV SVOJE ZVEZDE: Čudno je, ali profesionalac sam

Objavljeno: 03.12.14 u 13:35

Nemanja Nedović u petak će prvi put igrati protiv svog matičnog kluba, ali ističe da sportski motivi preovlađuju u ovakvim situacijama.


Posle nešto više od godinu dana u NBA, Nemanja Nedović se vratio u evropsku košarku i već u prvim utakmicama u dresu Valensije je pokazao da će biti veliko pojačanje španskog tima. U petak uveče Valensija dočekuje Crvenu zvezdu u osmom kolu Evrolige, a najveća pretnja crveno-belima biće upravo Nedović.

– Prvi put ću igrati protiv moje Zvezde i sigurno ću se čudno osećati. S druge strane, profesionalac sam, sada igram za Valensiju i uradiću sve što je u mojoj moći da zabeležimo pobedu. Za nas je ovo ključna utakmica i moramo da slavimo ako želimo da ostanemo u igri za Top 16. To samo po sebi nameće dodatni pritisak, ali verujem da ćemo na kraju imati razloga da se radujemo – izjavio je Nemanja Nedović za Naše novine.

Sjajni kombo-bek dalje ističe da mu je veoma žao što nije imao prilike da zaigra pred 20000 Delija u Areni.

– Žao mi je što nisam igrao pred 20.000 Zvezdinih navijača, to je atmosfera za pamćenje. Imao sam i ponudu Laboral Kuće, koja tek treba da gostuje u Beogradu i da sam se time vodio, sigurno bih izabrao Kuću. Možda ipak budem imao priliku da igram u Areni ako Zvezda bude druga, a mi četvrti, pa se ponovo sretnemo u narednoj fazi – rekao je on.

O svom novom timu ima samo reči hvale, a dve osobe su imale uticaja na njegovu odluku da dođe baš u Valensiju.

– Jedan od razloga zbog kojih sam izabrao Valensiju su meni poznata lica, trener Perasović i Vladimir Lučić. Mnogo je lakše kada je u ekipi neko koga znaš, zaključio je Nedović.

Valensija u Evroligi ima skor od dve pobede i pet poraza, dok Crvena zvezda ima četiri trijumfa i tri neuspeha. Duel u Španiji igra se u petak u 21 sat.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter