0
Košarka

NBA: Četvrta vezana pobeda Klivlenda, bezuspešan povratak MVP-ija

Objavljeno: 03.12.14 u 08:33

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano čak dest utakmica. U prvom meču večeri ekipa Klivlenda nastavila je svoju seriju trijumfa i na taj način je poslala poruku da su se kockice u ekipi Dejvida Blata na kraju ipak složile.

Klivlend je do četvrte uzastopne pobede stigao slomivši Milvoki, zahvaljujući sjajnim partijama „velike trojke“. Lebron je ubacio 26 poena uz 10 asistencija, Irving je upisao 28 uz 6 asistencija, dok je Kevin Lav nanizao 27 poena uz 10 skokova.

Ekipa Baksa igrala je solidno, tokom tri četvrtine je bila u prednosti, ali je ipak dozvolila Kavsima da se vrate u život i upišu pobedu.

Košarkaši Bostona na gostovanju u Atlanti pokušali su da prekinu seriju od četiri poraza. Posle prvog poluvremena, sve je mirisalo na tako nešto, a onda se probudio Kajl Korver koji je pogodio 6 trojki iz 7 pokušaja za ukupni saldo od 24 poena i četa Breda Stivensa je ponovo poražena. Rondo je podelio čak 16 asistencija, uhvatio je i 12 skokova, ali je ubacio svega 2 poena.

Po prvi put u ovoj sezoni, Lejkersi su vezali dve pobede. Noćas su „Jezerdžije“ savladale nemoćni Detroit, a Kobi Brajant nije odrađivao još jedan šuterski trening, već je, osokoljen podatkom da je prvi igrač u NBA istoriji sa 30.000+ poena i 6,000+ asistencija, noćas podelio 13 pasova za koš svojih saigrača.

Njujork Niksi su dočekali Bruklin Netse, Karmelo Entoni je pre početka meča kazao da „ova dva kluba još nemaju izgrađeno rivlastvo“, ali je onda parket Medisona napustio pognute glave iako je ubacio 20 poena i uhvatio 9 skokova.

Ekipa Dalas Maveriksa savladala je Čikago Bulse nakon neverovatnog meča u kojem su viđena čak dva produžetka. Derik Rouz je obezbedio svom timu drugi produžetak pogodivši „nemoguć“ šut za tri poena u poslednjim trenucima prvog produžetka, i to uz pomoć table.

Ipak, Monta Elis, koji je meč okončao sa 38 poena, u drugom produžetku je preuzeo odgovornost i doneo svom timu trijumf. Elis je iz igre šutirao čak 35 puta, pogodio je 16 puta.

Ekipa Oklahome pre meča sa Pelikansima najavila je povratak vladajućeg MVP-ija, Kevina Duranta, koji je zbog preloma noge propustio start sezone. MVP je odigrao na svom nivou, ubacio je 27 poena, ali to noćas nije bilo dovoljno četi Skota Bruksa, budući da je Tajrik Evans odigrao meč sezone i ubacio 30 koševa.

Ekipa Portlanda pobedila je Denver Nagetse iako je Taj Louson upisao šesti vezani dabl-dabl sa 24 poena i 13 asistencija. Najbolju partiju u sezoni pružio je Lamarkus Oldridž koji je ubacio čak 39 poena i uz to je uhvatio 11 lopti.

Košarkaši Finiksa, predvođeni Goranom Dragićem, održali su čas košarke Indijani Pejsers. Neverovatni reprezentativac Slovenije pogađao je šta je hteo, iz igre je šutirao 11-15, pogodio je i 5-6 šuteva za tri poena za ukupno 34 poena.

Ekipa Toronta ponovo je nastupila bez Demara Derouzena, njegovo mesto popunio je Grivas Vaskez, ali to četi Dvejna Kejsija nije smetalo da ponovo upišu pobedu. Ovog puta nad Sakramentom. Zablistao je Kajl Lauri sa 27 poena i 13 asistencija.

Neverovatni Stef Kari je trojkom na nešto više od sekundre pre kraja susreta sa Orlandom doneo pobedu svom timu. Sjajni Kari je meč završio sa 22 poena. Treba istaći da je „maskirani“ Viktor Oladipo upisao rekord sezone od 27 poena.

Rezultati:

Klivlend – Milvoki 111:108
Atlanta – Boston 109:105
Detroit – LA Lejkers 96:106
Njujork – Bruklin 93:98
Čikago – Dalas 129:132 (dva produžetka)
Nju Orlins – Oklahoma 112:104
Finiks – Indijana 116:99
Sakramento – Toronto 109:117
Golden Stejt – Orlando 98:97

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter