0
Evrokupovi

NA CRNOJ LISTI UEFA: Legija kažnjena sa dve utakmice bez publike!

Objavljeno: 03.12.14 u 14:29

Poljski šampion, Legija iz Varšave, ponovo je kažnjena od strane UEFA, ovog puta zbog rasistčkih povika njenih navijača.

U poslednjih nekoliko meseci kada zaseda žalbena komisija UEFA, nije moguće a da se na dnevnom redu ne nađe slučaj kažnjavanja Legije iz Varšave. Ovog puta poljski prvak opomenut je kaznom sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama i 105 hiljada evra zbog rasističkih ispada i upotrebe pirotehničkih sredstava njenih navijača na utakmici petog kola Lige Evrope u Lokerenu.

Popularni ‘legionari’ su u Belgiji ponovo bakljama izrazili svoje nezadovoljstvo radom UEFA, koje je dostiglo vrhunac izbacivanjem Legije iz plej-ofa za Ligu Šampiona. Iako je ta suspenzija usledila zbog administrativne greške kluba iz Varšave, navijači to nisu oprostili evropskoj kući fudbala, pa su zbog toga još nekoliko puta bili kažnjeni.

Protiv Metalista iz Harkova su izbili navijački neredi, a na meču sa kazakstanskim Aktobeom na tribini sa najvatrenijim pristalicama je stajao veliki transparent protiv UEFA.

Legija će bez podrške navijača na stadionu Poljske armije igrati utakmicu poslednjeg kola grupne faze protiv Trabzona koja će odlučiti o pobedniku grupe, ali i što je još bitnije, meč šesnaestine finala Lige Evrope.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter