0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FSS OTKRIO: Albanci odbili novi meč

Objavljeno: 03.12.14 u 15:13

Fudbalski savez Srbije objavio je da da su čelnici Fudbalskog saveza Albanije odbili predlog odigravanja nove utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zbog prekida na utakmici protiv Albanije, Srbija je slavila za zelenim stolom sa 3:0, ali je ostala bez tri boda, moraće da plati 100.000 evra i dve utakmice će igrati bez prisustva publike.

Saopštenje Fudbalskog saveza Srbije prenosimo u celosti i bez ispravki.

“U sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu juče je održana sednica Komisije za žalbe UEFA, a na osnovu podnetih žalbi od strane FS Srbije i FS Albanije na odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom prekinute Grupa I kvalifikacione utakmice za odlazak na Prvenstvo Evrope 2016. između Srbije i Albanije (Beograd, 14. oktobar 2014, prekid u 41. minutu pri rezultatu 0:0). Podsetimo, slučaj je u prvom stepenu razmatran na sednici Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, održane 23. oktobra 2014. u Nionu

Tročlanim većem Komisije za žalbe UEFA predsedavao je Pedro Tomas iz Španije, a članovi su bili Gec Ejlers iz Nemačke i Mihael Masen iz Holandije. Pored predstavnika oba nacionalna saveza, sednici je prisustvovao i disciplinski inspektor UEFA Miguel Lietard Fernandez Palasios. Delegaciju FS Srbije ovom prilikom činili su generalni sekretar Zoran Laković, zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i komesar za bezbednost Milivoj Mirkov, kao i pravni tim na čelu sa dr Markom del Fabrom i Robijem Levom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Posle usmenog saslušanja predstavnika FS Srbije i FS Albanije, eksperta UEFA za bezbednost i sugurnost Kenija Skota, kao i zvaničnika utakmice – sudije Martina Etkinsona iz Engleske i delegata susreta Harija Bina iz Holandije, održan je sastanak članova Komisije za žalbe UEFA iza zatvorenih vrata.

Po završetku sastanka, saopštene su odluke Komisije za žalbe UEFA na osnovu podnetih žalbi od strane FS Srbije i FS Albanije, a one su:

– Odbija se žalba FS Albanije u celosti.
– Odbija se žalba FS Srbije u celosti.

Potvrđuju se sve izrečene kaznene mere prvostepenog organa, Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, od 23. oktobra 2014. godine.

Članovi Komisije za žalbe UEFA dostaviće nacionalnim savezima – FS Srbije i FS Albanije, pismeno obrazloženje donesenih odluka najkasnije do 25. decembra 2014. godine. Obe zainteresovane strane u ovom postupku imaju pravo žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, u roku od 21 dana od prijema pismenog obrazloženja juče donesenih odluka.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pre početka jučerašnjeg usmenog saslušanja, a na osnovu dogovora i odobrenja od strane nadležnih iz UEFA, članovi delegacije FS Srbije su obavili razgovore sa predstavnicima FS Albanije. Na osnovu stava naše organizacije, a u skladu sa dosadašnjim izjavama, vođeni osnovnom željom da se dođe do sportskog rešenja i da pobedi fudbal, posle svih dešavanja koja su uzburkala javnost u kompletnom regionu, članovi delegacije našeg Saveza ponudili su odigravanje nove utakmice između Srbije i Albanije.

I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe I – Portugaliji, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odneti pobedu, članovi delegacije FS Albanije su odbili predlog FS Srbije.

Iako je praksa da UEFA štiti odluke svojih organa i tela, verovali smo da će članovi Komisije za žalbe prihvatiti nedvosmisleno potvrđenu činjenicu, kako kroz izveštaje zvaničnih lica sa utakmice tako i sa njihovog saslušanja uz potvrdu disciplinskog inspektora UEFA, da je utakmica Srbija – Albanija, uprkos visokom riziku, do trenutka prekida imala miran karakter, uz manje incidente, i da katalizator svih kasnijih problema predstavlja pojava drona sa transparentom neprimerene sadržine.

FS Srbije će po prijemu pismenog obrazloženja jučerašnje odluke, a što očekujemo najkasnije do 25. decembra 2014, od kada će početi formalno da teče rok od 21 dana za podnošenje žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, održati sednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti odlučivano o narednim potezima naše organizacije, o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter