0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

DOBRE VESTI: Rukometašice sve kompletnije, selektorova poslednja prilikom konačne odluke

Objavljeno: 02.12.14 u 16:18

Posle učestvovanja na Mobelringen Kupu, ženska reprezentacija Srbije, okupila se u Beogradu na konferenciji za medije, pred polazak u Novi Sad, gde će biti obavljen završni deo priprema za EURO 2014 u Hrvatskoj i Mađarskoj, koji počinje u nedelju, sedmog decembra. Selektor Saša Bošković, izašao je pred novinare u mnogo boljem raspoloženju nego pre sedam dana, kada su ga mučile brige oko povreda sedmoro reprezentativki:

– Za razliku od konferencije pre sedam dana sada je malo bolje. Neke igračice koje su ostale ovde su se oporavile, neke će danas da se priključe, ostale čekamo imaju još tri, četiri dana oporavka. Posle nekoliko zajedničkih treninga videćemo šta možemo da uradimo i sa kakvim sastavom možemo da idemo u Hrvatsku, istakao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije, i rekao ko će od povređenih ići za Novi Sad na pripreme:

– Od povređenih reprezentativki u Novi Sad idu Katarina Tomašević, Dragana Cvijić, Ivana Milošević, danas će verovatno Sanja Damnjanović doći na trening da probamo kako bismo videli kako ide. Andrea Lekić i Kristina Liščević se priključuju sutra reprezentaciji, a nadam se i Jelena Trifunović. Ako postoji i promil šanse da se povrede, ili da nisu oporavljene, neće ići na EP, jer ne smeju da ugroze njihovo zdravlje, prenosi selektorove reči sajt RSS.

– Nisam bila na prethodnom okupljanju, jer sam izvrnula skočni zglob. Posle terapija, sada sve ide na bolje, čak i bolje nego što sam se ja nadala. Prognozirali su mi na početku mesec dana oporavka, ali mislim da postoji šansa da zaigram na prvenstvu Evrope. Možda neću biti od samog početka, ali nadam se da ću biti tu za ekipu kada najviše bude trebalo i da ću biti dovoljno spremna da ispunim sva očekivanja“, rekla je Kristina Liščević, reprezentativka Srbije, i dodala – Imamo snažnu grupu, ali i dobrih igračica koje će sigurno odigrati najbolje, pa čak i tako možemo iznenanditi protivnika.

– Krećemo u Novi Sad na završne pripreme. Na turniru u Norveškoj videle smo šta nam fali, nije bilo tako loše, smatram da smo odigrale dobre uprkos tome što nismo bile kompletne. Verujem da će se većina devojaka oporaviti, i da ćemo ostvariti dobar uspeh na EP, rekla je Jovana Risović, čuvar mreže reprezentacije Srbije.

– Do polaska za Hrvatsku imamo još šest dana priprema. Idemo da pokažemo da svi ovi rezultati koje smo postigli nisu bili bačeni, istakla je Jovana Stoiljković, levi bek naše selekcije.

Srebrne sa Svetskog prvenstva nalaze se u grupi D, sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke, a grupnu fazu takmičenja igraće u Osijeku. Prvu utakmicu naše seniorke igraju sa reprezentativkama Crne Gore u ponedeljak, osmog decembra od 20.15 sati. Po tri najbolje selekcije iz grupe prolaze u drugu fazu koja će se igrati u Zagrebu, a reprezentacije iz grupe D, ukrstiće se sa selekcijama iz grupe C (Švedska, Nemačka, Hrvatska i Holandija).

Na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini Hrvatska i Mađarska, reprezentacije su žrebm podeljene u četiri grupe: grupa A (Mađarska, Španija, Rusija, Poljska) nastupiće u Đeru, grupa B (Norveška, Danska, Rumunija, Ukrajina) igraće u Debrecinu, grupa C (Švedska, Nemačka, Hrvatska, Holandija) igraće u Varaždinu i grupa D(Crna Gora, Francuska, Srbija, Slovačka) igraće u Osijeku.

Raspored mečeva grupe D u Osijeku

Ponedeljak, 8. decembar

Francuska – Slovačka 18
Crna Gora – Srbija 20.15

Sreda, 10. decembar

Srbija – Francuska 18
Slovačka – Crna Gora 20.15

Petak, 12. decembar

Crna Gora – Francuska 18
Srbija – Slovačka 20.15

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter