0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

TAKO GOVORI JEDAN REPREZENTATIVAC: Matić ponosan što je Srbin!

Objavljeno: 01.12.14 u 15:39

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da mu je bio potreban samo minut da odluči da se vrati u Čelsi. Takođe, Matić je u intervjuu za magazin ’4-4-2’ govorio je o svojoj domovini i istakao je da je ponosan što je iz Srbije, zatim o bombardovanju 1999. godine, o tome kakav je Žoze Murinjo…

– Moj agent me je pozvao i rekao mi da Murinjo želi da igram za Čelsi. Razgovarao sam sa njim možda jedan minut i rešio sam da je dobro vreme da dođem. Murinjo je bio jedan od glavnih razloga za povratak – počeo je intervju Matić.

Ispostavilo se da je srpski fudbaler bio u pravu…

– Kada sam došao, Murinjo mi je rekao da veruje u moj kvalitet i dao mi je samopouzdanje kako bih igrao svoju igru. Naravno, još mogu da se popravim i želim da učim. Svi znaju da je on odličan menadžer, ali posle provedenog vremena sa njime mogu da kažem i da je dobar čovek. Kada je vreme za šalu, zna da se šali, ali je veoma ozbiljan kada je reč o poslu i trudi se da sve uradimo kako treba.

Nezaobilazna tema za zapadne medije bilo je i bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, kao i rat pre toga.

– Nije bilo lako u to doba u Jugoslaviji, bio je rat, ali ja sam bio mali i ne sećam se mnogo toga. Za mene je najgore sećanje 1999. godina – imao sam 12-13 godina, a Amerika nas je bombardovala. Bilo mi je teško jer nisam razumeo zašto se to dešava. Pitao sam oca, ali on nije mogao da mi objasni – to je trenutak koji ću pamtiti čitavog života.

Ipak, Matić kaže da su mu sećanja na detinjstvo srećna uprkos svemu.

– To je bilo dobro vreme – išao sam u školu sa drugovima, igrao sam fudbal kao i svako drugo dete. I dalje imam dobre prijatelje iz tog vremena – veoma sam srećan i ponosan zato što sam iz Srbije. Srbija je lepa zemlja sa dobrim ljudima i svi su uvek dobrodošli tamo – rekao je 26-godišnji Matić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter