0
Košarka

NBA: Kobi dvadesetim tripl-dablom doneo pobedu Lejkersima, uspešan povratak Vejda

Objavljeno: 01.12.14 u 08:32

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je sinoć je na repertoaru bilo osam NBA utakmica od kojih je deo odigran još prošle večeri.

U utakmicama koje su odigrane još sinoć, Sparsi su pobedili Boston uz 18 poena Denija Grina, Čikago Bulsi su deklasirali Bruklin uz 26 poena fenomanelnog Džimija Batlera.

U utakmici sa Bruklinom na terenu se našao i Derik Rouz koji je odigrao manje od 30 minuta i za to vreme ubacio 14 poena i 6 asistencija. Zanimljvo, reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović bio je najbolji kod Netsa sa 13 poena.

Sinoć su Pistonsi dočekali Voriorse, a trijumf je upisala četa Stive Kera koju je do pobede vodio Drejmond Grin sa 20 poena.

Ekipa Memfis Grizlisa nastavila je da melje sve pred sobom. Na tom putu noćas su pali i Sakramento Kingsi u svojoj Slip Trejn Areni. Za Sakramento zbog bolesti nije igrao Demarkus Kazins što su u najvećoj meri eksploatisali Mark Gasol i Zek Rendolf.

Sjajni Zi-Bo upisao je snažan dabl-dabl od 22 poena i 12 skokova, a Mark Gasol je nanizao 18 uz 6 skokova i 5 asistencija, ali i činjenicu da je ubacio 8 vezanih poena kada se meč odlučivao. Na drugoj strani zablistao je Redži Evans sa 17 poena i sa čak 20 skokova.

Ekipa Njujork Niksa dočekala je Majami Hit u svom Medison Skver Gardenu, a domaći navijači mogli su na delu da vide raspoloženog Di Vejda koji se vratio u postavu „Vreline“ nakon što je propustio sedam vezanih mečeva.

Povratak je Vejdu prijao, a da je to tako svedoči i činjenica da je upisao 27 poena (najviše u svom timu) uz 9 asistencija. Kris Boš je dodao 20 uz pogođenu ključnu trojku na meču. Na drugoj strani najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 31 poenom, ali je i to bilo premalo.

Ekipa Orlndo Medžika ukrala je pobedu iz Ju Es Ervejs Centra u Arizoni. Sjajnu partiju pružio je Tobajas Haris koji je upisao 20 poena. Nikola Vučević je ubacio 18 poena. Na drugoj strani Goran Dragić je nanizao 22 uz 8 asistencija, ali Finiks nije uspeo da ostane neporažen.

Ekipa Porltanda lako je pobedila Minesotu za koju nije na terenu bilo Kevina Martina i Nikole Pekovića i za koju je Endru Vigins igrao bolestan. Sipao je Lamarkus Oldridž koji je ubacio 26 poena i uhvatio čak 15 skokova. U tabobru „Vukova“ istakao se Šabaz Muhamed koji je došao do rekorda karijere od 28 poena.

I najzad, u poslednjem veču sinoćneg programa viđen je šou-tajm u režiji Kobija Brajanta. Superstaru LA Lejkersa je dojadilo da njegova ekipa stalno gubi, pa je stvari preuzeo u svoje ruke.

Popularna „Crna Mamba“ je meč završio upisavši svoj 20 tripl-dabl u karijeri sa 31 poenom, 11 skokova i 12 asistencija. Uz to, treba istaći da je meč rešen u produžetku i da je Kobi postizao poene upravo u finišu meča i četvrte deonice.

Rezultati:

Boston – San Antonio 89:111
Bruklin – Čikago 84:102
Detroit – Golden Stejt 93:104
Sakramento – Memfis 85:97
Portland – Minesota 107:93
Njujork – Majami 79:86
Finiks – Orlando 90:93
LA Lejkers – Toronto 129:122 (produžetak)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter