0
Fudbal

DRUGI DECEMBAR NA PRAGU: UEFA odlučuje o žalbama Srbije i Albanije

Objavljeno: 01.12.14 u 14:49

Apelaciona komisija Evropske fudbalske unije sastaće se u u torak u Nionu. Odlučivaće se o žalbama Fudbalskih saveza Srbije i Albanije na kazne nakon prekinutog meča dva nacionalna tima u Beogradu. Kontrolna, Etička i Disciplinska komisija UEFA registrovala je taj meč službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Srbija je kažnjena sa dve utakmice bez prisustva publike (polovinu kazne već je odradila protiv Danske), a dva Saveza kažnjena su i novčano sa po 100.000 evra.

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0. Srbija trenutno zauzima četvrto mesto u Grupi I sa samo jednim osvojenim bodom, dok Albanija ima četiri boda i trenutno je treća. Srbija u sledećoj utakmici gostuje Portugaliji 29. marta 2015. godine.

hotsport.rs  – Tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter