0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE (Ž): Austrijanke bolje od ostalih u Aspenu

Objavljeno: 01.12.14 u 23:26

U konkurenciji dama prethodnog vikenda vožene su slalomska i veleslalomska trka Svetskog kupa u čuvenom zimskom centru Aspen u Koloradu.

Austrijanka Eva-Marija Brem trijumfovala je u veleslalomskoj trci pošto je ostvarila ukupno vreme 2:05,97 minuta odnosno bila je bolja od svoje zemljakinje Katrin Cetel za čak 59 stotinki (2:06,56). Na najnižoj stepenici pobedničkog postolja našla se Italijanka Federika Brinjone koja je za pobednicom kasnila sekundu i 36 stotinki, dok je Slovenki Tini Maze postolje izmaklo za samo pet stotinki.

I drugog dana su dominirale Austrijanke pošto je u slalomskoj trci prvo mesto osvojila Nikol Hosp sa ukupnim vremenom 1:44,90, a treće mesto je pripalo Katrin Cetel koja je kasnila skoro celu sekundu. Između njih dve „uglavila“ se Šveđanka Frida Hansdoter kojoj je pobeda izmakla za samo 19 stotinki.

Katrin Cetel je zadržala prvo mesto u generalnom plasmanu sa ukupno 250 bodova, a prate je mlada Amerikanka Mikaela Šifrin sa 209 poena i bivša osvajačica velikog Kristalnog globusa Tina Maze koja je do sada skupila 188 bodova.

Dame će u petak i subotu u Lejk Luizu voziti dva spusta, dok je u nedelju na programu trka u superveleslalomu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter