0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE (M): Jansrud izdominirao u Lejk Luizu

Objavljeno: 01.12.14 u 20:33

Prethodnog vikenda u kanadskom Lejk Luizu vožene su trke Svetskog kupa u disciplinama superveleslalom i spust u muškoj konkurenciji.

Dvostruku pobedu ostvario je Norvežanin Kjetil Jansrud koji je najpre u subotu trijumfovao u spustaškoj trci u vremenu 1:50,20 ispred domaćeg takmičara Manuela Ozborna-Paradija koji je kasnio 14 stotinki i Francuza Giljerma Fajeda koji je imao isto vreme kao i Kanađanin (1:50,34).

Dan kasnije na programu je bio superveleslalom u kojem je takođe izdominirao Jansrud pošto je tijumfovao ispred Austrijanca Matijasa Majera i Italijana Dominka Parisa.

Sa ova dva trijumfa Jansrud je sa ukupno 216 bodova preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Austrijanca Marsela Hiršera koji ima 36 poena manje, dok je na trećem mestu Nemac Fric Dopfer sa 120 bodova.

Skijaše od petka do nedelje očekuju tri vezana takmičarska dana pošto će se od 5. do 7. decemba u Biver Kriku voziti veleslalom, superveleslalom i spust.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter