0
Košarka

NBA: Filadelfija stigla do negativnog rekorda, Klivlend proradio

Objavljeno: 30.11.14 u 08:35

Nakon jednodnevne pauze zbog „Dana državnosti“ u SAD, NBA liga je nastavljena noćas, a na repertoaru je bilo šest utakmica.

Košarkaši Dalas Maveriksa gostovali su u Vels Fargo Centru u kojem su domaći 76ersi pokušavali da izbegnu negativni rekord kluba koji ranije nikada nije počinjao sezonu sa 16 uzastopnih poraza.

U taboru domaćih zablistao je aktuelni najbolji ruki sezone, Majkl Karter-Vilijams koji je upisao svoj treći tripl-dabl u karijeri sa 18 poena, 10 skokova i čak 16 asistencija, ali ni to nije spasili Filadelfiju poraza i novog negativnog rekorda od 16 uzastopno izgubljenih mečeva na startu šampionata.

U ekipi Dalasa nije bilo ni Dirka Novickog, a za 76erse je meč karijere odigrao ruki Kej Džej MekDenijels koji je ubacio rekord karijere od 21 poen, ali ni to nije pomoglo 76ersima.

Košarkaši Vašingtona ugostili su Nju Orlins Pelikanse, a u duelu dve bivše zvezde univerziteta Kentakija i dva bivša prva pika: Džona Vola i Entonija Dejvisa, više sreće imao je plejmejker Vašingtona.

Vol nije forsirao, ali je završio sa 11 poena i 7 asistencija. Nije ni morao, budući da je imao raspoloženog Marsina Gortata koji je dominirao u reketu sa 24 poena i uz 13 skokova.

Šarlot Hornetsi su stali nakon solidnog starta pošto su vezali čak osam poraza, a noćas su crnu seriju produbili devetim vezanim izgubljenim susretom. Ekipu Majkla Džordana pobedila je Atlanta bez većih problema. Bolji od ostalih bio je Pol Milsap sa 18 poena.

Kako stoje stvari, Klivlend Kavalirsi se lagano bude i postavljaju stvari na svoje mesto. Ekipa Dejvida Blata noćas je nadigrala Indijanu za koju je zaigrao Dejvid Vest koji se oporavio od povrede.

Ipak, iskusni Vest nije mogao da izađe na kraj sa Kevinom Lavom koji je bio najraspoloženiji među igračima oba tima, pa je utakmicu okončao sa 28 poena. Blistao je i Kajri Irving sa 24 poena, 10 skokova i 5 asistencija, dok je Lebron Džejms dodao 19 poena i 7 asistencija za lagani trijumf Kavalirsa.

Košarkaši LA Klipersa su na krilima sjajnog Blejka Grifina i dabl-dabla Krisa Pola savladali Gordona Hejvorda i Jutu Džez. Bivša zvezda univerziteta Batler, a sada skupo plaćeni igrač Džezera (Hejvord letos potpisao ugovor na pet godina vredan 70 miliona dolara) bio je jedni koji je držao svoj tim u igri.

Hejvord jeste ubacio 30 poena, ali Juta nije mogla više od časnog poraza. Grifin je meč završio sa 28 poena i 6 skokova, CP3 je ubacio 17 uz 10 asistencija, a Džamal Kraford je sa klupe doneo 22 poena za sedmu vezanu pobedu Klipersa na gostovanjima.

Poslednji duel između Milvokija i Hjustona doneo je zajedničku fotografiju Janisa Adetokumpa i Papanikolau koji su pozirali sa grčkom zastavom pre starta meča. Ipak, kada je reč o samim košarkaškim detaljima, na terenu je bio najprimetniji sasvim drugi čovek – Džejms Harden.

Zvzeda Hjustona meč je završio sa 34 poena uz 8 asistencija za lgani trijumf izabranika Kevina Mekhejla.

Rezultati:

Filadelfija – Dalas 103:110
Vašington – Nju Orlins 83:80
Atlanta – Šarlot 105:75
Klivlend – Indijana 109:97
Juta – LA Klipers 96:112
Milvoki – Hjuston 103:117

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter