0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

EDO MURIĆ: Na Zvezdu svom snagom

Objavljeno: 30.11.14 u 09:31

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće večeras od 19:00 sati u Pioniru ekipu gradskog, najljućeg rivala, ekipu Partizana, u okviru 10. kola regionalne ABA lige.

Prvi košarkaški „večiti derbi“ stiže nakon impresivnog starta sezone crveno-belih koji su nanizali devet pobeda bez i jednog jedinog izgubljenog meča.

Međutim, to što ekipa sa Malog Kalemegdana još nije osetila gorčinu poraza, nimalo nije obeshrabrilo izabranike Duška Vujoševića. Naprotiv.

Borbu do poslednejg atoma snage najavio je i reprezentativac Slovenije iz tabora Parnog valjka, Edo Murić:

– Partizan na ovom derbiju može da se bori svom snagom. U poslednje vreme svaku sledeću utakmicu igramo kvalitetnije, zašto ne bismo otišli korak dalje. Zvezda igra jednu od najboljih sezona u poslednjih 10-15 godina. Vilijams je povezao ekipu, ulio joj samopouzdanje i doneo iskustvo. Svi su bolji uz njega. Imaju dosta igrača opasnih po koš, Mitrovića, Blažiča, Vilijamsa i Marjanovića pre svih. Igraju i sjajnu odbranu u kojoj se oslanjaju na Bobija koji drži reket pod kontrolom. Ali, sve je to ovog trenutka samo na papiru. Moramo da pokažemo da više želimo pobedu. To dobija ovakve utakmice – rekao je Murić, prenosi Sportski žurnal.

Mladi 23-godišnji Slovenac ne krije da je sanjao derbi meč pre nego što je potpisao za Partzan tokom ovog leta:

– Sigurno da je to utakmica koju sam najviše priželjkivao. Kroz reči drugih igrača koji su bili deo derbija shvatio sam da je to zaista nešto što ostaje u sećanju celog života. Priznajem, imam malo treme, ali kada krene utakmica sve se briše – istakao je Murić.

Ovaj košarkaš nema nikakav strah da će eventualno „izgoreti u želji“ i zbog velikog pritiska možda podbaciti:

– Ne plašim se da ću „izgoreti u želji“ ili podleći atmosferi. Imao sam dva meseca da se naviknem na Partizan i na sve što se dešava tokom utakmica. Da je derbi bio prvi meč u sezoni, sigurno bih bio mnogo nervozniji. Sada će sve biti normalno – jasan je Slovenac.

Murić ističe i da je, pre dolaska u Partizan, od mnogih igrača slušao o sjajnoj atmosferi iz beogradskog Pionira:

– Kada sam se dogovorio sa Partizanom, nalazio sam se u Gran Kanariji sa reprezentacijom. Cimer mi je bio Jaka. Rekao mi je da kada se navikneš na atmosferu na utakmicama u Beogradu, posle je teško igrati negde drugde, da nigde nije kao u Pioniru. U sve sam se uverio pred našim sjajnim navijačima koji nam mnogo znače. Sada je derbi pred Zvezdinom publikom – iskren je Murić.

Murić će na utakmici sa crveno-belima direktno odmeriti snage sa saigračem iz reprezentacije, Jakom Blažičem. Ipak, kako sam kaže, iako su njih dvojica privatno u izuzetno dobrim odnosima, na terenu neće biti povlastica:

– Obojica igramo sa dosta energije, svako se bori za svoj tim. Jaka je ove sezone odličan, bio je ključ Zvezdinih pobeda na poslednje dve utakmice. Mnogo mu znači kada igra pred svojim navijačima. Biće 100 odsto spreman, posebno jer znam koliko ga je boleo poraz od Partizana u finalu prošle sezone. Pričali smo o tome. Ali, biću i ja na maksimumu. Na terenu se ponašamo kao da se ne poznajemo, uopšte nije bitno kakvi smo van dvorane – podvukao je Murić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter