6
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Zvezda razbila Partizan za 10-0! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.14 u 20:50

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana u velikom derbiju rezultatom 76:67 u 10. kolu ABA lige.

Crveno-beli su dominirali tokom čitavog meča, uz blaži pad u poslednjoj četvrtini, ali su na kraju došli do desete uazstopne pobede od starta sezone.

U taboru Crvene zvezde najefikasniji bio je Lazić sa 15 poena, pratili su ga Blažič i Dženkins sa 13, dok je kod gostiju najbolji bio Mačvan sa 20 poena uz 7 skokova, dok je Tepić imao 13, a Milutinov 10.

Zvezda u narednom kolu gostuje Metalcu u Valjevu, dok Partizan igra sa Megom Leks u Pioniru.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, Tepić je u prvom napadu ubacio trojku, na to se nadovezao i Murić za 0:5. Jaka Blažič doneo je Zvezdi prve poene posle skoro tri minuta i najavio sve bolju igru Zvezde.

Tada je na scenu stupio Boban Marjnović, koji je serijom poena bio najzaslužniji za seriju od 10:0 i naterao Vujoševića na tajm-aut – 10:5.

Finiš prve deonice pripao je Branku Laziću koji je prvo pogodio trojku iz jednog, pa onda i iz drugog ugla, a Zvezda je na prvu pauzu otišla sa pet poena prednosti – 19:14.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U drugoj deonici, Zvezda podiže ritam i povećava prednost. Kalinić je pogodio trojku, Blažič i Dženkins dvojke i Zvezda je prvi put imala dvocirenu prednost – 26:16.

U drugoj četvrtini povredio se i Edo Murić, pošto se požalio na povredu zgloba posle duela sa Blažičem zbog čega je morao da napusti teren tokom drugog poluvremena.

Finiš prvog dela igre pripao je MArkusu Vilijamsu koji je najpre maestralno proigrao Lazića, a potom i pogodio trojku sa polovine terena uz zvuk sirene za 38:22. 

Drugo poluvreme počelo je promašajima Vilijamsa iz otvorenih pozicija za tri poena, što je Partizan znao da iskoristi i da smanjii rezultat. Marinković, Milutinov i Tepić vezali su poene u seriji i približili crno-bele na -11 (45:34), ali su crveno-beli ponovo imali odgovor – Dženkins je vezao šest poena i odlično odmenio indisponiranog Vilijamsa za prednost crveno-belih posle 30 minuta – 57:36.

Tokom drugog poluvremena, Duško Vujošević je još jednom predeuzeo svoje vaspitne mere, pošto je nasrnuo na Andrića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su u poslednjoj četvrtini zaigrali mnogo bolje, prišli su čak na -7, ali je u finišu ponovo stvar u svoje ruke preuzeo Lazić koji je ubacio i treću trojku.

Zvezda je uspela da sačuva prednost i dođe do velike pobede – 76:67.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. Zanimljivo da sve Grobari ostavljaju komentare 🙂 Razbili? Razbili? Razbili? Paaa razbili jbt, pomirite se jednom sa cinjenicama, ne verujem koji kompleks…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter