0
Košarka

ZAJEDNO JAČI: KSS i KSRS potpisali sporazum o saradnji dva saveza

Objavljeno: 28.11.14 u 15:48

Čelnici Košarkaških saveza Srbije (KŠ) i Republike Srpske (KSRS) potpisali su danas u Beogradu sporazum o saradnji i najavili odigravanje utakmice dve reprezentacije u Banjaluci.

Ugovor su na Sajmu sporta potpisali predsednik KŠ Dragan Đilas i njegov kolega iz Republike Srpske Boris Spasojević, a na osnovu Zakona o ratifikaciji sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između dve zemlje.

– Oduvek je bilo sjajno igrati protiv ekipa iz Republike Srpske, učinićemo sve da reprezentacije Srbije bude prisutna u Banjaluci uoči odlaska na Evropsko prvenstvo 2015. godine. Želimo nove asove i da nastavimo da ostvarujemo rezultate kao ovog leta u Španiji. Verujem da ćemo nakon ovoga imati još više uspeha – rekao je Đilas.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da je saradnja između saveza prirodna stvar u odnosima dve zemlje.

– Pratim košarkašku scenu u Republici Srpskoj, jer je to deo mog posla. Mladi igrači trebalo bi da prigrabe svaku šansu, ja sam bio oduvek za to, ali moraju da je zasluže ponašanjem i igrama na terenu. Saradnja između dva saveza traje već duže vreme i ovo je prirodan sled dešavanja – rekao je Đorđević.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekrtar Predrag Peruničić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našemTviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter