0
Evrokupovi

FOTO: UEFA

UEFA: Uskoro ćemo odlučiti u vezi dešavanja u Briselu

Objavljeno: 26.11.14 u 21:57

Povodom incidenata koje su na jučerašnjoj utakmici Lige šampiona mladih timova Anderlehta i Galatasaraja izazvali navijači turskog kluba novinar Večernjih novosti je kontaktirao odeljenje za odnose sa javnošću Evropske kuće fudbala (UEFA).

Međutim, kao i u mnogim situacijama do sada dobijeni su diplomatski odgovori bez jasnih naznaka za huligane koji su juče u Briselu (prestonici EU) pozivali na ubistvo svih Srba.

– Kao i u drugim sličnim situacijama, UEFA i sada sprovodi standardan protokol. Prvo čekamo izveštaj delegata i drugih službenih lica sa te utakmice. Potom zaseda naša Disciplinska komisija, i onda u zavisnosti od njihove odluke odlučujemo se da pokrenemo postupak, odgovoreno je na pitanje na koji način će biti sankcionisani izgrednici.

O daljim postupcima i koje su moguće kazne iz UEFA poručuju.

– Ne bismo se u ovom trenutku usudili da spekulišemo o mogućim kaznama. Moramo da sačekamo zvaničan izveštaj delegata. Neće to dugo trajati, jer za celu proceduru obično je potrebno 24 sata.

Ljudi iz UEFA zaduženi za odnose sa javnošću nisu želeli da komentarišu dešavanja u Istanbulu, ali su istakli da sa velikom pažnjom prate sve što je proisteklo iz toga tako da vinovnici eventualnih novih incidenata biti strogo kažnjeni.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter