0
Košarka

NBA: Čikago izgubio meč, ali i Derika Rouza, Karijeva sonata ’40’

Objavljeno: 26.11.14 u 09:06

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo pet utakmica. U prvom susretu večeri ekipa Atlante ukrala je trijumf u prestonici SAD.

Košarkaši Atalnte do pobede su stigli na krilima igre fantastičnog plejmejkera, Džefa Tiga. Ovaj bivši student univerziteta Vejk Forest, svojevremeno 19. pik s drafta 2009. godine, noćas je ubacio 28 poena.

Na drugoj strani odgovor je pokušao da pronađe Džon Vol koji je ubacio 21 poen uz 13 asistencija, ali su loši procenti šuta na kraju ipak došli glave igračima Vizardsa.

Ekipa Majami Hita ugostila je košarkaše Golden Stejta u svojoj Amerikan Erlajns Areni. A želeli bi da nisu. Navijači Majamija noćas su imali prilike da vide šutersku kliniku Stefa Karija.

Fantastični Ol-star Voriorsa nanizao je čak 40 poena, ali je, osim same brojke, impresivan i način na koji je to učinio, budući da je pogodio čak 8 šuteva za tri poena iz 11 pokušaja.

Kari je ukupno iz igre šutirao fantastičnih 12-19, a uz sve to podelio je i 7 asistencija i uhvatio 6 skokova. Na drugoj strani otpor je pružao tek Kris Boš koji se zaustavio na cifri od 26 poena uz 9 skokova.

Košarkaši Milvoki Baksa noćas su igrali meč pred komesarom NBA lige Adamom Silverom, a to kao da im je dalo snage da savaladaju Detroit. Istina, Pistonsi u ovoj sezoni igraju katastrofalno, a ukoliko Filadelfija ikada bude pobedila – onda će svoj trijumf, činji se, upisati baš nad Pistonsima. Blistao je Brendon Najt sa 20 poena i 8 asistencija.

Pravi košarkaški sladokusci noćas su imali priliku da vide megdan dvojice mladih superstar igrača, tandem dve nekadašnje zvezde univerziteta Kentaki, Demarkusa Kazinsa sa jedne i Entonija Dejvisa sa druge strane.

U susretu između Sakramento Kingsa i Nju Orlins Pelikansa više znanja imali su „Kraljevi“ koje je do trijumfa predvodio Omri Kaspi sa 22 poena. Izraelac je šansu dobio umesto Rudija Geja.

U poslednjem susretu dana, Čikago Bulsi su osim meča sa Denver Nagetsima izgubili (ponovo) i plejmejkera, bivšeg MVP-ija, Derika Rouza. Ovaj eksplozivni igrač odigrao je tek 10 minuta, a nakon toga se žalio na bolove u kolenima zbog kojih je napustio teren.

Blistao je Taj Louson sa 20 poena i 12 asistencija. Treba istaći da je Džimi Batler ponovo odigrao fantastično ubacivši čak 32 poena.

Rezultati:

Vašinton Vizards – Atlanta Houks 102:107
Majami Hit – Golden Stejt Voriors 97:114
Milvoki Baks – Detroit Pistons 98:86
Nju Orleans Pelikans – Sakramento Kings 89:99
Denver Nagets – Čikago Buls 114:109

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter