0
Evroliga

FOTO: KKCZ

MITROVIĆ UŠAO U ISTORIJU EL: Rame uz rame sa Planinićem, Vujanićem i Iljasovom!

Objavljeno: 25.11.14 u 17:19

Crvena zvezda, njeni igrači ali i navijači postavljaju rekorde. Najgledaniji su u Evroliogi, Markus Vilijams je oborio rekord po broju asistencija na jednom meču (17), Boban Marjanović je MVP i najbolji skakač dosadašnjeg dela Evrolige, a u društvo odabranih, i to kakvo, našao se i i mladi kapiten Luka Mitrović.

Mladi krilni igrač je nedavno postigao 30 koševa u susretu s Galatasarajem, pa je uspeo da se nađe u probranom društvu onih koji su na jednom meču uspeli da pređu granicu od 30 i više koševa! U novoj eri Evrolige, takav rezultat, pored Mitrovića, imaju još samo triojica košarkaša – Zoran Planinić, Miloš Vujanić i Ersan Iljasova!

Zoran Planinić je dao 30 poena u duelu protiv Partizana 2001. godine igrajući za Cibonu, Iljasova je 2009. godine za  samo 25 minuta provedenih na terenu  učinio to u dresu Barselone, a Vujanić se proslavio igrajući za Partizan protiv Šljonska.

Ove sezone je još pet igrača prešlo granicu od 30 i više poena – Džejsi Kerol, Zoran Erceg, Vasilis Spanulis, Tomas Ertel i Endrju Gaudlok. On je nedavno oborio rekord po broju trojki na jednom meču, a postigao ih je deset.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter