0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KKCZ

DEJAN RADONJIĆ: Ovo je pobeda za Marka

Objavljeno: 25.11.14 u 08:53

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su u Zagrebu u dramatičnom susretu pobedili ekipu Cibone, a šef struke crveno-belih, Dejan Radonjić, trijumf je posvetio tragično nastradalom navijaču Marku Ivanoviću koji je nedavno izgubio život u Istanbulu.

Pobedom nad „Vukovima„, crveno-beli su i dalje ostali perfektni posle uvodnih devet mečeva u ABA ligi budući da i dalje nisu osetili gorčinu poraza.

– Ovu pobedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i događaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo svu pažnju, jednostavno nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno – rekao je Radonjić.

Da li kao posledica nedavnih događaja iz Istanbula, ili usled gubitka koncetracije tek igrači Zvezde su imali košgeterski suficit od 10 poena pred start poslednje deonice. Međutim, košarkaši Zvezde umalo da od gotovog naprave veresiju.

– Pokušali smo da se spremimo najbolje što je moguće, s obzirom na situaciju. Samim tim, očekivao sam oscilacije i pokušao da ih smanjim na najmanju moguću meru. Bila je prisutna i nervoza. Na kraju smo slavili, došli do bodova, ali i dalje sve je to… – ostao je nedorečen Radonjić.

Košarkaš tima s Malog Kalemegdana, Branko Lazić, takođe se osvrnuo na incidente iz prestonice Turske:

– Pre svega želim da izjavim saučešće porodici tragično preminulog Marka Ivkovića. Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i da utakmicu rešimo u našu korist – podvukao je Lazić.

U narednom, desetom kolu ABA lige na programu je „večiti derbi“ u Pioniru. Zvezde iz devet mečeva ima devet pobeda u Jadranskoj ligi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter