0
Evroliga

‘SVEDOK’ ISTANBULSKE TRAGEDIJE: Bilo je strašno, Turci su bili pripremljeni za dolazak Delija!

Objavljeno: 24.11.14 u 09:50

Jedan od simpatizera Crvene zvezde, koji je tragične istanbulske noći bio u dvorani „Abdi Ipekči“, istakao je za HotSport da su scene oko hale bile jezive i da su navijači Galatasaraja pripremljeni čekali Delije.

Košarkaški meč šestog kola Evrolige se umesto sportskog spektakla pretvorio u tragediju. U sukobu navijača Galatasaraja sa pristalicama Crvene zvezde život je izgubio 25-godišnji Beograđanin, Marko Ivković, a o strašnim scenama oko hale za HotSport je „posvedočio“ jedan od navijača Crvene zvezde, koji je kao i oko 400 Delija došao na Bosfor da bodri voljeni klub u „borbi“ za nove evroligaške bodove, a ne za život.

– U Istanbul sam otišao u sopstvenoj režiji, a kartu za utakmicu su mi kupili prijatelji koji žive u Turskoj. Ispred hale „Abdi Ipekči“ sam bio dosta ranije, pre nego što je grupa Delija stigla. Već tada je atmosfera bila naelektrisana, sada tek vidim da su navijači Galatasaraja bili pripremljeni za dolazak Delije, što podaštva priču da organizatori nisu Zvezdi obećali deo karata. Kada su se dve grupe susrele došlo je do sukoba, dve strane su se gađale bakljama. Vrlo brzo je nastao opšti metež, scene su bile strašne. Turski navijači su u rukama imali razna oružija, bili su dobro pripremljeni. Turska policija je napravila veliki propust i kasno je reagovala. Sad nema nazad, nažalost ugašen je jedan mladi život. Tragedija – rekao je jedan od „svedoka“ istanbulske tužne noći.

Nereda je bilo i u dvorani, i tada su turski navijači napali mali broj pristalica crveno-belih koje su ušle u dvoranu.

– Pri ulasku u halu naših navijača, fanovi Galatasaraja su ih gađali bakljama. Na svu sreću taj incident nije dugo trajao i nije bilo povređenih.

Nažalost tragedija nije izbegnuta. Život je izgubio 25-godišnji Marko Ivković Jagoda. Srbija je zavijena tugom, porodica Ivković je izgubila najvoljenijeg. Ceo svet je u šoku i saoseća se sa porodicom Ivković, sem navijača Galatasaraja koji su bez stida i srama pozvali na novo krvoproliće.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter