17
Evroliga

NAPAD NA DELIJE ‘NARUČEN’ IZ SRBIJE: Sve je bilo dobro isplanirano

Objavljeno: 24.11.14 u 20:06

Iz dana u dan pojavljuju se novi detalji u vezi nemilog događaja koji se desio u petak, 21. novembra, u Istanbulu kada je ispred hale Abdi Ipekči uoči meča između Galatasaraja i Crvene zvezde ubijen navijač srpskog kluba Marko Ivković.

Nova informacija koja se raširila na društvenim mrežama je da su navijači domaćeg tima bili obaveštenei dva dana pre utakmice, 19. novembra, da u grad na Bosforu stiže navijačka grupa iz Beograda uz sugestiju da bi Turci prvi trebalo da napadnu goste koji stižu naoružani, kako piše u poruci koja se pojavila na Tviter profilu @Ultrasland.

U privatnoj poruci koju je učesnik jednog navijačkog foruma pod nadimkom „obrezani 1987“ (što jasno govori da je onaj ko je nahuškao navijače Galatasaraja sa ovih prostora, iz Srbije, Crne Gore ili Bosne i Hercegovine) poslao svom turskom poznaniku na lošem engleskom piše:

– Pozdrav moja muslumanska braćo. Imam jednu informaciju. Delije dolaze u vaš grad na košarkaški meč protiv Galatasaraja. Dolaze „solo“ odnosno bez pratnje policije da prave incidente kao što su to radili prošle godine u Atini protiv Panatinaikosa kada su pobedili (u tuči, prim.aut) G13 (navijačka grupa atinskog kluba). Uvek sa sobom nose dosta oružje. Morate da napadnete te srpske pič***. Srećno.

pismo-obrezani

Ovo može da bude još jedan detalj kojim bi se pobila priča turske policije da je navijač Zvezde nastradao posle međusobne tuče srpskih navijača, ukoliko organe bezbednosti u toj zemlji uopšte interesuje istina.

Teško je poverovati da turske bezbedonosne službe nisu bile svesne da preti velika opasnost velikih incidenata i zaista je nejasno zbog čega je Delijama uopšte dozvoljeno da šetaju kroz grad u grupi i da dođu pred halu ako nisu imali ulaznice za utakmicu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

17 Komentara

  1. ajde ne trtljaj budalastine, sto nisu „na smrt prebili“ onda i onu trojicu sto su bili s njim? Bre, bre sto ste pokvareni vi tadicevci u odbrani vasih dnevnopolitickih bezobrazluka…

    Pre ili kasnije ti momci ce biti oslobodjeni jer trunu nevini, a onda da vidimo ko ih je i zasto osudio.

    0
    0
    Odgovori
  2. Za ove što pričaju da je Taton skočio sam:

    Čak i da je to tačno to je ipak ubistvo, jer kad je na njega krenula grupa krvožednih … da ga na smrt prebije stradao je u pokušaju da se spase od njih.

    0
    0
    Odgovori
  3. Puslice ne lazi, Taton nije pretucen nego je sam skocio u provaliju a umro je zato sto je lose operisan. Da bi se to prikrilo i da bi se obracunao sa navijacima Partizana rezim Borisa Tadica ih je sve okrivio za ubistvo i strpao u zatvor na 250 godina!

    Sa druge strane Marko je uboden u srce i rasporena mu je jetra, i nije ubijen samo zato sto je navijac nego i zato sto je SRBIN, decko nije ni ucestvovao u tuci. Turcima nije prvi put da ubijaju ljude po Stambolu!

    0
    0
    Odgovori
  4. Puslice zbog toh momka koga su ,, prerukli“ navijaci partizana su dobili 240 godina, citava srbija mu je palila svece predsednik i sva ostala bagra iz vlasti odavali pocast i ma kraju bez i jednog dokaza zatvore 7 mladica koji nemaju vise od 23 godine, ubiju neciju mladost samo da bi se ulizivali EU i bacaju lafine kako imamo odlican MUP tim.

    NISMO BRISA UBILI
    SKOCIO JE SAM

    0
    0
    Odgovori
  5. Aman ljudi, dokle ćete da se bavite ovakvim stvarima… Pa ovo što Vi objavljujete je psihički genocid nad ljudima…. Ne želim nikome ni sličnu situaciju a daleko od toga da nekome poželim da mu ubiju dete… Ali izgleda da se zaboravilo da je pre neku godinu i kod nas u Srbiji do smrti pretučen dečko iz druge države, koji je u Srbiji boravio u istom svojstvu kao i naš Marko. Daj da se jednom manemo tog zla, dovoljno je samo da budemo ljudi.. Ali ako i ima istine u ovom što je navedeno ovde,onda se i zna ko je iza toga, kao i za mnoge prljavštine u Srbiji…

    0
    0
    Odgovori
  6. ne sirite lazi i mrznju…da prodajete novine pa ajd al ovo online glupo 🙂 prvo-musliman se nikad ne bi potpisao sa obrezani! mi kazemo da smo osuneceni,to je sunet! samo nas tako vi zovete…a drugo kod nas nema hello nego selam alejkum na svakom jeziku.

    0
    0
    Odgovori
  7. Znamo da nije navijač FK Novog Pazara to poslo, jer mi smo uz Fenerbašče, to su sranja to je mogo da uradi samo smrad, ne on musliman nije, a i pre svega to je jednostavno neko mogo da ispravi preko fotošopa, hajde neka tog fašizma dosta je bilo tih sranja, Bog je predodredio da živimo zajedno bolje jedni druge pomagat, no im štetu činit, a i možda je ovu smrt samo Bog vratio, setite se, i u našu zemlju je poginuo jedan navijač, nedužan.

    0
    0
    Odgovori
  8. Ko god da je,ne mogu da verujem da se neko raduje tudjoj smrti’nisam neko ko deli ljude po naciji,jer covek je covek koje god vere bio.Ne bi mu nista lose pozelela svi smo mi ljudi,samo eto neki se dele na dobre i lose.Dokle vise ljudi sa tom zlobom i ubistvima?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter