2
AdmiralBet ABA Liga

Foto: STARSPORT

ABA: Pobeda Zvezde u Zagrebu u uzbudljivoj završnici (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.14 u 22:30

U pravoj evroligaškoj utakmici odigranoj u zagrebačkoj Hali sportova u okviru 9. kola ABA lige Crvena zvezda je savladala domaću Cedevitu sa 88:87 (17:17, 19:21, 31:19, 21:30).

Odluka je pala u samoj završnici kada je Jaka Blažič na manje od šest sekundi pre kraja pogodio dva slobodna bacanja za konačnih 88:87. Imao je domaći tim priliku da uradi nešto slično kao Galatasaraj pošto je Ante Delaš u poslednjoj sekundi opalio trojku sa skoro osam metara, ali na sreću crveno-belih on za razliku od Zorana Ercega nije bio precizan.

Viđena je gotovo preslikana utakmica kao ona u Istanbulu, Zvezda je pogađala u serijama, Markus Vilijams je ponovo odlično dirigovao igrom svoje ekupe, ali se tokom četvrte četvrtine prednost stečena u trećoj polako topila da bi u samoj završnici Zagrepčani čak preuzeli vođstvo.

Mogla je ekipa Jasmina Repeše da dođu i do pobede da su na +1 (87:86) realizovali napad koji su imali, ali kako u tome nisu uspeli crveno-belima je ostalo 25 sekundi da naprave preokret. Lopta je išla u ruke Blažiča kojeg je u situaciji jedan na jedan na 5,7 sekundi pre kraja faulirao Roko Leni Ukić. Slovenac je pogodio oba penala, odigrana je dobra odbrana i upisana je deveta pobeda.

Ono što nevalja je da su ponovo viđeni veliki padovi odnosno prazni minuti koje je domaći tim maksimalno koristio i ponovo se to desilo u četvrtoj deonici. Ostalo je malo vremena do ključne evroligaške utakmice za crveno-bele, u četvrtak protiv Neptunasa, do kada bi Dejan Radonjić sa svojim izabranicima morao da izanalizira razloge zbog čega se to dešava.

Kada je u pitanju statistika Jaka Blažič je bio najefikasniji sa 20 poena (svih 20 u drugom poluvremenu), Zirbes je dodao 13, Mitrović 12, a Markus Vilijams je zabeležio „dabl-dabl“ sa 11 poena i 12 asistencija od kojih su neke bile prosto neverovatne. Na drugoj strani Pilepić je ubacio 21 poen, Bilan 13, Ante Delaš 12, a njegov mlađi brat Mario 10.

Zvezda je i dalje usamljena na vrhu tabele sa skorom od devet pobeda, dok je Cedevita upisala treći poraz ali je zadržala treću poziciju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
2 Komentara
  1. razmisljanje jednog grobara za vreme DERBIJA u kosarci:
    Celu utakmicu vode protiv Crvene Zvezde i na kraju izgube od FMP…
    ili
    Celu utakmicu gube od FMP i na kraju pobedili Crvenu Zvezdu

    Bilo kako bilo kompleksi…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter