0
Auto Moto

VN ABU DABIJA: Hamilton trijumfom začinio svetsku krunu u F1!

Objavljeno: 23.11.14 u 16:14

Novi svetski pampion je vozač Mercedesa Luis Hamilton. Na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Abu Dabija, Britanac je  došao do 11. trijumfa, a 33. u karijeri, u vremenu od 1:39:02.619.

Drugo mesto na zatvaranju sezone osvojio je vozač Vilijamsa Felipe Masa, dok je podijum kompletirao njegov timski kolega Valteri Botas.

Hamilton je titulu osvojio sa 67 bodova prednosti u odnosu na Rozberga, a još ranije su Mercedesu doneli titulu najboljeg konstruktora i tako prekinuli dominaciju Red Bula i Sebastijana Fetela.

Hamilton je svoju prvu titulu osvojio 2008. godine kao vozač Meklarena, a ove sezone je postao prvi britanski vozač koji je osvojio više od dve titule posle Džekija Stjuarta, koji ima tri.

Trku za Veliku nagradu Abu Dabija obeležila je potpuna dominacija Hamiltona. Trci za Veliku nagradu Abu Dabija prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter