0
Ostali sportovi

TRIGLAV REGIONALNA LIGA: Briljantni Partizan potopio Radnički u srpskom derbiju!

Objavljeno: 23.11.14 u 20:41

Srpski derbi u okviru 8. kola Trigalv regionalne lige, igranom u Kragujevcu, propao je Partizanu sa 10:8. U duelu srpskih predstavnika u ligi šampiona crno-beli su ostvarili veoma važnu pobedu koja ih sve više i definitivno približava četvrtom mestu u grupi, koje vodi u drugu fazu takmičenja u TRL sa osam najboljih klubova. Bila je ovo generalna proba pred LŠ koja počinje u subotu, Partizan dočekuje Galatasaraj, Radnički  Pro reko.

Najefikasniji igrač na meču bio je Nikola Dedović sa četiri gola, ali su gosti imali više raspoloženih igrača. Gol manje postigao je Gavril Subotić za beogradski tim, a po dva Mandić i Lazić. Treba napomenuti i da je radnički igrao bez centara.

Na samom strtu meča Radnički je iamo peterac, ali je Dimitrije Rističević odbranio. Međutim, već u sledećem napadu domaćin je poveo preko internacionalca Marka Petkovića. Nekih tri i po minuta pre isteka prve deonice Zdravko Radić je isplivao i presekao napad Partizana, a to je situaciaj koju ne viđamo baš često u vaterpolu. Katapultom Gavrila Subotića Partizan je izjedančio minut i 24 sekunde pre kraja prvih osam minuta igre. Toholj je zaradio i drugi peterac, a bivši igrač crno-belih Nikola Dedović je uspešno realizovao najstrožu kaznu.

Beograđani su najpre izjednačili (Nikola Jakšić), a onda i poveli prvi put na meču, preko Đorđa Lazića. Prethodno je Miloš Miličić isključen sa pravom zamene. Međutim, vođstvo gosstiju nije dugo potrajalo, izjednačio je Srđan Vuksanović.

Partizan je poveo i na stratu treće deonice. Kapiten Partizana Dušan Mandić uputio je neodbranjiv šut, koji je Radić samo ispratio pogledom. Pomoćni trener Uroš Ćirić je dobio crveni karton zbog protesta na polovini deonice, nezadovoljan jednom sudijskom odlukom. Prvi petrac za peterac u drugom delu treće deonice izveo je uspešno Subotić i doneo gostima dva gola prednosti, prvi put na meču. Šumadinci su dugo bili bez gola, u drugog četvgrtini su postigli jedan, u trećoj bez gola bili su do pred kraj deonice.. Mandić je pogodio za ‘+3’, a u strelce se upisao i Mihajlo Repanović za 7:3. Dug post Kragujevčana prekinuo je Ivan Basara.

 Za Radnički je u poslednjoj četrvrtini branio Stefan Živojinović, koji je letos stigao iz Partizana, a branio je ceo meč  i na otvaranju sezone u TRL, protiv crno-belih. Dedović je smanjio rezultat na 5:7. Šumadinci su stisli odbranu, branio se i Partizan. Četiri minuta pre kraja Subotić postiže još jedan sjajan gol i odvodi svoj tim na tri gola viška, na četiri je povisio Đorđe Lazić, drugim golom na meču. Do kraja je ostalo 2.45, gosti su imali četiri gola viška i sve je izvesnije bilo da će Partizan odneti sva tri boda iz Kragujevca. Sa dva uzastopna gola Dedović je smanjio na 7:9. Deseti gol za tim Vladimira Vujasinovića postigao je Holanđanin Lukas Gilen. Na 8:10 je smannji Marković.
Ovo je tek druga pobeda Partizana za tri sezone, koliko postoji radnički. prvu je ostavrio pretprošle sezone u polufinalu Kupa, a prošle je remizirao u LŠ.

RADNIČKI 8

PARTIZAN 10

2:1, 1:2, 1:4, 4:3

RADNIČKI: Radić, Toholj, Marković 1, Miličić, Bogdanović, Ćirić, Basara 1, Vuksanović 1, Dedović 4 (1), Ćuk, Petković 1, Ignjatović, Joksimović. Trener: Stevanović.
PARTIZAN: Rističević, Gilen 1, Mandić 2, Lazić 2, Subotić 3 (1), Repanović 1, Gogov, Jakšić 1, Manojlović, Tanasković, Stojanović , Janković, Osmanović, Radojević. Trener: Vujasinović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter