0
Košarka

NBA: Rekod karijere Entonija Dejvisa, novi poraz Klivlenda

Objavljeno: 23.11.14 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo devet utakmica. U prvoj, Finiks Sansi su skinuli skalp Indijani Pejsers.

Košarkaši Indijane ove sezone igraju bez Pola Džordža koji je, na pripremama za SP, zaradio otvoreni prelom noge. Bez svog superstara četa Frenka Vogela lak je plen za većinu NBA ekipa.

Tako je bilo i noćas, pošto tim iz Indijanapolisa nije umeo da se nosi sa rezervistima Sansa. Džerald Grin je ubacio 23 poena, 7 više od Ajzee Tomasa koji ga je pratio.

U lokalnom derbiju Floride, u susretu između Majamija i Orlanda, više znanja imali su aktuelni vice šampioni NBA lige. Iako su ponovo nastupili bez Dvejna Vejda, do trijumfa ih je poveo Kris Boš sa rekordom sezone od 32 poena i 10 skokova.

Derbi Floride, zapravo, bio je pravi duel centarskih veličina. Tako je za ekipu Orlanda Nikola Vučević stigao do rekorda karijere ubacivši čak 33 poena, a dabl-dabl je kompletirao sa fantastičnih 17 skokova.

Lebron Džejms je u svojoj karijeri u poslednjih 15 utakmica pobeđivao Toronto Reptorse. Ali, svaka serija ima svoj početak i kraj. Ekipa Klivlenda još nije pronašla svoj ritam, a izabranici Dejvida Blata noćas nisu umeli da se izbore sa rezervnim šuterom „Reptila„, Luom Vilijamsom, koji im je zatrpao koš sa rekordom sezone od 36 poena.

Nejaka Filadelfija upisala je svoj 13 poraz iz 13 meča ove sezone. Bolji od 76ersa bili su Nikse koje je predvodio Karmelo Entoni sa 25 poena.

Ekipa Dalas Maveriksa nije uspela da se izbori sa Roketsima koji su, ponovo, bili bez Dvajta Hauarda. Noć za zaborav imao je Dirk Novicki. Nemački superstar, atipično za njega, iz igre je šutirao mizerno pogodivši tek 4 šuta iz čak 18 pokušaja.

Novicki je za tri šutirao katastrofalnih 0-8. Da nesreća po Dalas bude još veća, u boljem ritmu nije bio ni Monta Elis koji je šutirao tek 7-21. Na drugoj strani blistao je Džejms Harden sa 32 poena.

Sakramento Kingsi ove sezone podsećaju na onu ekipu s početka novog milenijuma kada su ih predvodili Veber, Stojaković i Divac. Sada su tu neki novi momci, a franšizni čovek je, bez dileme, Demarkus Kazins.

Ovaj bivši 5. pik s drafta i svojevremeno koledž zvezda univerziteta Kentaki noćas je dominirao u meču sa Minesotom. Sjajni Kazins je ubacio 31 poen uz fantastičnih 18 skokova za lagani trijumf svoje ekipe. Treba istaći i da je kvalitetnu rolu upisao i 1. pik s poslednjeg drafta, Endru Vigins.

Mladi Kanađanin je meč završio sa 29 poena, a upravo na ovom meču upisao je rekord karijere i najbolju utakmicu otkako je stigao u svet „letećeg cirkusa“. Trener Flip Sanders odmorio je Nikolu Pekovića, šansu je dobio Đorđi Đeng.

Ekipa Milvoki Baksa poražena je od Vašingtona uprkos činjenici da je u prvom poluvremenu imala vođstvo od čak 15 poena. Blistao je Brendon Najt sa 27 poena, ali on i Janis Adetokumpo, koji je dodao 20, nisu mogli da odgovore na Pola Pirsa koji je sasuo 25 i Džona Vola koji je ubacio 19 poena i upisao 9 asistencija.

Ekipa San Antonio Sparsa nije imala većih problema u duelu sa Bruklin Netsima za koje je u startnoj posatvi igrao Mirza Teletović po prvi put ove sezone. Bivši najbolji igrač Evrolige sasuo je 22 poena, uhvatio je i 8 skokova, ali je to bilo premalo. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović imao je noć za zaborav sa šutom iz igre od 0-7.

Na drugoj strani Toni Parker je ubacio 22 poena uz 7 asistencija, a Deni Grin je odigrao najbolji meč sezone sa 21 košem uz šut za tri od 5-7.

U poslednjoj utakmici večeri, viđen je još jedan neverovatan preformans prvog pika s drafta 2012. godine i reprezentativca SAD, Entonija Dejvisa. Popularna „Obrva“ odigrao je meč života ubacivši čak 43 poena i uhvativši 14 skokova.

Sjajni krilni centar Pelikansa je iz igre šutira 16-23, a jedni koji mu je pružao kakav-takav otor od igrače Jute je Gordon Hejvord, koji je meč završio sa 31 košem.

Rezultati:

Indijana – Finiks 83:106
Orlando – Majami 92:99
Klivlend – Toronto 93:110
Njujork – Filadelfija 91:83
Hjuston – Dalas  95:92
Minesota – Sakramento 101:113
Milvoki – Vašington 100:111
San Antonio – Bruklin 99:87
Juta – Nju Orlins 94:106

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter