0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

DR: Teško nam je zbog Marka, ali moramo da idemo dalje

Objavljeno: 23.11.14 u 18:03

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su crveno-beli potreseni posle ubistva svog navijača Marka Ivkovića, ali da moraju da gledaju dalje. Košarkaši Zvezde još su još od subote u Zagrebu, gde će u ponedeljak od 20.30 gostovati Cedeviti u okviru devetog kola ABA lige.

S obzirom na veliku tragediju koja se dogodila uoči meča u Istanbulu protiv Galatasaraja, Radonjić ističe da je bilo teško pripremiti igrače za meč sa Cedevitom.

– Svi smo veoma potreseni onim što se dogodilo u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život. Koristim ovu priliku da izarazim najdublje saučešće porodici našeg stradalog navijača Marka Ivkovića –  rekao je Radonjić.

– Dogodila se teška tragedija, a nas već u ponedeljak očekuje nova utakmica. Okolnosti su specifične i vrlo teše, ali moramo da se potrudimo da naš posao obavimo na najbolji mogući način.

Zvezda je trenutno bez poraza u regionalnom takmičenju, dok Cedevita ima šest pobeda i dva poraza.

– Nismo opterećeni činjenicom da smo do sada zabeležili sve pobede, jer znamo protiv kako kvalitetnog protivnika igramo. Cedevita je jako ozbiljan klub, konkurentan Evroligaš koji će zahtevati našu punu angažovanost i maksimalnu koncetraciju. Predstoji nam težak meč protiv još jednog Evroligaša koji igra jako kvalitetno ove sezone. Napravili su pravu senzaciju pobedom nad prvakom Evrope u Tel Avivu što dokazuje njihovu sposobnost i kvalitet. Na početku sezone su imali problema koji su bili uzrokovani odsustvom trenera Jasmina Repeša i plejmejekra Ukića. Ali, njihovim povratkom su se konsolidovali i u regionalnom takmičenju su od tada beležili samo pobede – naglasio je Radonjić.

Strateg ‘crveno-belih’ ističe da izuzetno ceni ekipu aktuelnog šampiona Hrvatske.

– Cedevita je tim koji je dosta sličan našem. Predvodi ga najzvučnije pojačanje Roko Leni Ukić koji se vratio posle sjajne internacionalne krijere u svoju zemlju i zajedno sa Gordićem predstavlja veliki kvalitet Cedevite na spoljnim pozicijama. Pred početak ove sezone Zagrepčani su angažovali izvanrednog šutera Frana Prilepića, a iz prošle sezone su tu jako dobri igrači Babić, Ramljak, Zubčić, Ante Delaš. Imaju i veoma talentovane i mlade momke poput Arapovića i Žganeca. Sve u svemu to je jako dobar tim i očekuje nas težak zadatak – rekao je Radonjić

U znak sećanja na poginulog navijača Marka Ivkovića košarkaši Crvene zvezde će u meču sa Cedevitom na dresovima nositi crni flor.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter