0
Evropske lige

SERIJA A: Manćini spašava Vidića u Interu

Objavljeno: 22.11.14 u 15:09

Iako najavljivan kao fenomenalno pojačanje, statistika Nemanje Vidića u Interu ove sezone nije toliko impresivna. Može li novi trener da promeni situaciju na bolje pred Derbi de la Madonina u nedelju?

Nakon što je Roberto Manćini nasledio Valtera Macarija na klupi Intera, na Đuzepe Meaci se širi novi optimizam da bi sezona ipak mogla da krene uzlaznom putanjom. Osim što se očekuju pobede, Manćini će imati zadatak da vrati Nemanju Vidića, prvo u startnu postavu, a zatim i u onu staru, prepoznatljivu formu.

Od kako je bez obeštećenja došao u Milano iz Mančestera Vidić je odigrao samo devet utakmica na kojima nije pokazao ni približan kvalitet koji poseduje. Zaradio je jedan crveni karton, a Inter je na tim utakmicama primio čak 14 golova.

Manćini i Vidić su godinama bili na korak od zajedničke saradnje, ali do nje nikada nije došlo. Italijanski stručnjak je želeo iskusnog štopera da dovede prvo u Mančester Siti, a zatim i u tim Galatasaraja koji je vodio, ali mu se želja nije ispunila.

Sada kada jeste, Manćini se nada da upravo Vidić može da donese prevagu Interu na njegovom trenerskom debiju protiv Milana.

– U formaciji koju Manćini forsira sam igrao ranije, tako da sam navikao na nju. Novi trener uvek unosi nove ideje i filozofiju, a Manćini nam je tačno rekao šta želi i očekuje od nas, što je odlično – rekao je Nemanja Vidić.

Nero-azuri se trenutno nalaze na devetoj poziciji Serije A, dok u Ligi Evrope zauzimaju prvo mesto u ne previše teškoj grupi. Inter nije slavio još od 29. oktobra i meča sa Sampdorijom, a najbolju priliku da se iskupe navijačima imaće u nedelju kada će formalno biti gosti Milanu u „Derbiju de la Madonina“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter