0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ: Marko je ubijen nožem sa leđa!

Objavljeno: 22.11.14 u 17:25

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović istakao je da je tragično nastradali navijač crveno-belih Marko Ivković ubijen mučki sa leđa dok se „povlačio“ pod najezdom policije i navijača Galatasaraja.

– Navijači Zvezde su se okupili u neposrednoj blizini dvorane, gde je u pratnji turske policije, koja ih je vodila do hale, došla do hale. Postavlja se pitanje zašto policija vodi navijače Zvezde prema hali, ako posle izvesnog vremenskog perioda njima zabranjuje ulaz u halu?! Kada su stigli ispred dvorane, došli su pred navijače Galatasaraja. Ne treba mnogo mudrosti ni pameti da se shvati šta onda počinje da se događa – međusobno provociranje, vređanje, pa kamenice. Još nekoliko navijača Zvezde je povređeno. A, onda je došla do sukoba. Pričam samo ono što se dogodilo zaista – počeo je priču Nebojša Čović i nastavio:

– Dogodilo se to da je policija htela da odbije navijače Zvezde suzavcem i dimom, a u tom dimu je usledio još jedan napad navijača Galatasaraja. Marko je uboden sa leđa, bio je na začelju kolone i nije učestvovao ni u kakvom nasilju. Krenuo je da se povlači, da beži…

Kao dokaz Nebojša Čović je naveo to da je turska policija promenila prvobitan iskaz i da je od jednog uhapšenog Delije tražila da bez čitanja potpiše unapred pripremljeni iskaz.

– Prvi izveštaj turske policije govori o tome. U međuvremenu su napravili pripremu. Neodgovorna izjava Atamana je bila priprema za ono što je trebalo da urade mediji, a oni su počeli da spinuju i da predstavljaju kako je mladić poginuo u međusobnom sukobu srpskih policija. Pre toga je izveštaj bio drugačiji i to naš konzul jako dobro zna. Pri tome su zadržali mladića koji se zove Nenad Vučićević, 1990. godište, i po svaku cenu su tražili od njega da potpiše izjavu kako su koncipirali. Znam da je ovo događaj nezgodan za tursku državu, ali ne mogu da generalizujem stvari. Imali smo juče kontakte i sa turskim ambasadorom u Beogradu, koji je sve učinio da naši navijači uđu da gledaju utakmicu, iskreno je to radio, potpuno svestan šta može da se dogodi – rekao je Nebojša Čović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter