0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘SLUČAJ ĐORĐEVIĆ’: Hoće li i ova priča biti gurnuta pod tepih?

Objavljeno: 20.11.14 u 18:06

Član je velikog italijanskog kluba, oženio se poznatom manekenkom, račun u banci je poprilično popunjen i šta će mu uz sve to zamajavanje sa tamo nekom reprezentacijom Srbije – ovako će gotovo svaki ljubitelj fudbala u našoj zemlji koji pri tome voli svoju državu i nacionalni tim da protumači potez Filipa Đorđevića.

Uvređen zbog toga što u poslednje dve utakmice nije bio prva opcija u napadu državnog tima reprezentativni centarfor se drznuo da poruči čelnicima Saveza da ga više ne zovu na okupljanja i čak je navodno odbio da uđe u igru u završnici meča protiv Grčke (danas je italijanskim medijima ponovio sličnu priču rekavši da ako se ništa ne promeni u odnosu prema njemu više neće dolaziti).

Bez obzira na to što v.d. selektor Radovan Ćurčić i čovek zadužen za A selekciju Savo Milošević tvrde da nema nesporazuma i da sve navedeno nije istina kao dan je jasno da nešto ne štima pošto je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde po dolasku na beogradski aerodrom Nikola Tesla kao poparen prošao pored novinara ne želevši da objasni poruku koju je uputio preko društvenih mreža.

Zaboravlja Đorđević da su mu nastupi u dresu sa državnim grbom i golovi koje je postizao u nekoj meri pomogli i dodali neku cifru na ugovor sa Laciom. Zaboravlja i da mnogo veći igrači nego što će on ikada postati povremeno nisu bili u prvih jedanaest u nacionalnom timu pa se zbog toga nisu bunili. Još više čudi da je sve ovo uradio u trenutku kada još uvek nije poznato ko će biti novi selektor i da li bi se njegov status u budućnosti promenio.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ostaje nam da sačekamo epilog cele priče čiju pozadinu svakako nećemo u potpunosti saznati. Čelnici FSS punom parom pokušavaju da “ispeglaju” nesporazum porukom da su za Đorđevića vrata reprezentacije uvek otvorena, a da li će ih on zalupiti zadnjicom kao neki njegovi prethodnici ili će se pokajati uz dobro poznat izgovor da je sve samo novinarska spletka pokazaće vreme.

Srbiji u ovom trenutku, kada su joj u preostalih pet kvalifikacionih mečeva neophodne četiri pobede, nisu potrebne nabeđene zvezdice već ratnici koji će ginuti na terenu za svaku loptu i slavno “poginuti” pa makar i ne ostvarili zacrtani cilj.

Problem je i u strategiji i sistemu koji gotovo da ne postoji u Fudbalskom savezu Srbije. Da li je sve ovo bilo potrebno da se desi da bi se shvatilo da klupski i reprezentativni fudbal nisu isto. Zašto je pre Ljubinka Drulovića i Radovana Ćurčića prilika data Advokatu, svetski priznatom stručnjaku koji ipak nije znao u šta se tačno upušta, za razliku od navedenih domaćih trenera koji u dušu poznaju naše igrače, sve njihove vrline i mane?

Ima li Srbija toliki luksuz da se odriče igrača poput Subotića, Ljajića, sada Đorđevića? Mnogi će reći da nam i nisu potrebni ukoliko ne shvataju za šta se bore, ali ako se nastavi tako oni će biti samo prethodnica nekih budućih otkazivača kojima će “klupski angažman” biti važniji od nadmetanja za svoju državu.

Kakav je vaš stav po pitanju buntovnika koji u prvi plan stavljaju sebe ispred interesa kolektiva?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter