0
Košarka

GEJ JE OKEJ: Povukao se prvi javno deklarisani homoseksualac među NBA košarkašima

Objavljeno: 20.11.14 u 08:59

Iskusni centar, Džejson Kolins, koji je bio prvi aktivni američki profesionalni sportista koji je objavio da je homoseksualac, odlučio je da završi igračku karijeru.

Ovaj 35-godišnji košarkaš je odluku o kraju karijere saopštio u okviru priče koju je napisao za “Sports Ilustrejted”, u kojoj je rekao i da mu je košarka spasla život.

Kolins je otkako je objavio da je gej prošle sezone, a nakon toga je zaigrao za Bruklin Netse. Za taj klub je od februara prošle godine nastupio na 22 utakmice, ali nije imao značajnu ulogu u timu.

Kolins je tokom karijere nastupao za Nju Džersi od 2001. do 2008. godine, a zatim za Memfis Grizlise, Minesota Timbervulvse, Atlanta Houkse, Boston Seltikse i Vašington Vizardse.

– Osećaj je sjajan biti deo istorijskih trenutaka za sport i za prava homoseksualaca, i što sam dobio podršku javnosti, trenera, igrača, lige i istorije – rekao je Kolins.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter