0
Auto Moto

FERARI SE OBEZBEDIO: Italijani doveli Sebastijana Fetela!

Objavljeno: 20.11.14 u 14:11

Ferari se obezbedio! Četvorostruki šampion sveta Sebastijan Fetel potpisao je trogodišnji ugovor sa ovim italijanskim timom. Nemac je prešao iz Red Bula, posle najave da Španac Fernando Alonso više neće voziti za Ferari. Španac bi trebalo da pređe u Meklaren…

– Kada sam bio mali, Mihael Šumaher u crvenom bolidu je bio moj najveći idol i sada imam neverovatnu čast da konačno vozim za Ferari – ekao je Fetel.

Naredne godine u Ferariju timski kolega biće mu Kimi Raikonen.

– Ferari je odlučio da poverenje ukaže najmlađem vozaču sa nekoliko titula u istoriji Formule 1 –  rekao je šef Ferarija Marko Matijači.

Ferari je poseldnju titulu osvojio 2007. godine, kada je šampion Formule 1 bio Raikonen.

Fetel je u Red Bulu od 2009, a osvojio je četiri uzastopne titule od 2010. do prošle godine. Nemac je za šest godina kao član Red Bulovog tima osvojio četiri titule i pomogao ekipi da četiri puta osvoji konstruktorsku titulu. Kao član Red Bula dobio je 38 trka i 44 puta izborio pol poziciju, a po jednu pobedu i pol izborio je i kao član Toro Rosa. Sa 39 pobeda na 134 trke on je četvrti u istoriji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter