0
Evroliga

EVROLIGA: Neptunas i Olimpijakos udaljili Špance od Top 16 faze!

Objavljeno: 20.11.14 u 20:58

U veoma uzbudljivim završnicama košarkaši Neptunasa i Olimpijakosa savladali su Kahu Laboral (80:79), odnosno Valensiju (77:76) i tako dva španska tima udaljila od plasmana u Top 16 fazu Evrolige.

Litvanci su napravili još jedan sjajan rezultat na svom parketu. Pala je Kaha Laboral u poslednjim sekundama meča. Ipak, igrali su se košarkaši Neptunasa sa živcima svojih navijača. Litvanci su vodili i sa 18 poena razlike, a na kraju su uz dosta sreće i promašaj sjajnog Ertela u poslednjim sekundama stigli do trijumfa. Kod pobednika briljirali su Šakur i Zavackasa sa po 16 poena, dok je sa druge strane Ertel postigao 31 koš. Ovo je bila treća pobeda Neptunasa i četvrti poraz Laboral Kuće, koja je sve dalje od Top 16 faze.

Ako je neko možda izgubio i sve šanse to je Valensija, koja je sjajno igrala u Atini i umalo pobedila neporaženi Olimpijakos. Grci su dugo vodili, ali tim iz Španije je uspeo da održi rezultatski korak. Vodila je Valensija sa 75:73 trojkom Dubljevića, ali je Spanulis uzvratio 40 sekundi pred kraj za preokret 76:75. Ribas je iskoristio samo jedno slobodno bacanje i u poslednjih 25 sekundi se ušlo rezultatom 76:76. Deset sekundi pre kraja Spanulis je pogodio jedno bacanje – 77:76, a debitant u timu Valensije Nemanja Nedović uzeo je poslednji šut i dobio blokadu od Dardena i „mrtvu loptu“. Posle podbacivanja lopta je ponovo stigla do Srbina koji je pogodio trojku ali posle zvuka sirene.

U timu Olimpijakosa po navici najbolji je bio Spanulis sa 15 koševa, dok je 14 ubacio Danston, a Darden 11. U Valensiji su tri igrača ubacila po 16 poena, Ribas, Lučić i Dubljević, ali to nije bilo dovoljno za veliko iznenađenje. Nedović je utakmicu završio sa šest koševa. Španci su ovim porazom čini se sebi zatvorili vrata druge faze najekitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja.
Evroliga:

A grupa:

Uniks – Efes 67:64

Petak:

Žalgiris – Real Madrid
Sasari – Nižnji

B grupa:

CSKA – Alba 95:66
Limož – Makabi

Petak:

Unikaha – Cedevita

C grupa:

Bajern – Barselona
Turov – Panatinaikos
Milan – Fenerbahče

D grupa:

Neptunas – Laboral 80:79
Olimpijakos – Valensija 77:76

Petak:

Galatasaraj – Crvena zvezda

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter