0
Evropske lige

NEGATIVAN REKORD: Bivši igrači Partizana i Zvezde među najgorim golgeterima u istoriji Premijer lige!

Objavljeno: 19.11.14 u 13:14

Nekadašnji srpski reprezentativci Mateja Kežman i Darko Kovačević svrstani su među 50. najgorih golgetera u istoriji Premijer lige.

U izboru renomiranog Dejli mejla, na listi od 50. najgorih golgetera od osnivanja Premijer lige, svoja mesta zauzeli su i nekadašnji napadači beogradskih ‘večitih’ rivala.

Mateja Kežman je na 47. mestu najgorih napadača, a za njega je Dejli mejl napisao da je bio potpuni promašaj Žozea Murinja, pošto su mu bila potrebna četiri meseca da postigne prvi gol, a zatim još četiri za drugi.

Englezi navode još da je Kežman u London stigao posle blistave karijere u Holandiji, sa 105 golova na 122 utakmice u dresu PSV-a. Visina transfera iznosila je 5,3 miliona funti, a na 25 mečeva postigao je samo četiri gola u Premijer ligi. 

Darko Kovačević je kao napadač Šefild venzdeja zauzeo 38. mesto, a za njega je Dejli mejl napisao:

– Kada vam dođe neko ko je postigao 37 golova na 47 utakmica u Crvenoj zvezdi za dva miliona funti, verujete da ste ga dobili jeftino. Ali, njegove partije u Šefildu u koji je stigao 1996. godine neće se dugo pamtiti. On je postigao četiri gola na 16 utakmica uključujući dva na debiju protiv Boltona. Klub je napustio nakon šest meseci i prešao u španski Real Sosijedad – opisao je Dejli Darka Kovačevića.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter