0
Košarka

NBA: Grizliji nastavili da grizu, ‘Kralj’ ponovo bez krune

Objavljeno: 18.11.14 u 09:19

U nastavku NBA lige tokom prošle noći na repertoaru je bilo devet utakmica. U prvom susretu večeri Dalas je deklasirao Šarlot Hornetse.

I baš u prvoj utakmici, krilni centar Dalasa, Dirk Novicki, nastavio je zlatnim slovima da piše stranice istorije, pošto je, ubacivši 13 poena, postao četrvrti igrač u istoriji sa 27.000+ poena.

U drugom susretu večeri, ekipa Klivlenda je doživela novi težak udarac. Ovog puta od Denvera. Fantastični Taj Louson bio je najzaslužniji za činjenicu da je Lebron ponovo ostao bez krune.

Plej Denvera ubacio je 24 poena uz 12 asistencija, pratio ga je Eron Afalo sa 23, dok je Timofej Mozgov upisao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova.

Majami Hit je ponovo bez Dvejna Vejda istrčao na teren, ovog puta na megdan Bruklin Netsima. Ipak, izostanak budućeg člana Kuće slavnih nadomestio je Mario Čalmers sa 22 poena.

Na drugoj strani hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji uživa u fantastičnom startu sezone, ubacio je 22 poena u porazu svog tima. Mirza Teletović je dodao 11 sa klupe.

Ekipa Finiks Sansa je na krilima partije karijere Markifa Morisa stigla do trijumfa nad Bostonom u sred TD Gardena. Fantastični Moris sasuo je rafal od 30 poena u koš zelenih.

Fantastični crnogorski div Orlando Medžika bio je najzaslužniji igrač za pobedu tima s Floride nad Detroitom. Sjajni Nikola Vučević izbrojao je 24 poena uz 14 skokova i na taj način je pomogao svom timu da dođe do nove pobede.

Ekipa Memfisa nastavila je da melje. Košarkaši iz Tenisija stigli su do najboljeg starta u istoriji upisavši i deseti trijumf na 11 utakmica. Ovog puta skalp su skinuli Hjustonu koji nije mogao da prevaziđe katastrofalnu igru u napadu i 21 prodatu loptu.

Filadelfija 76ers jurišaju ka obaranju sopstvenog rekorda po broju uzastopno izgubljenih mečeva iz prošle sezone kada su 26 puta vezano bili poraženi. Noćas su stigli do 10. poraza iz 10 mečeva ove godine, bolji od njih bio je San Antonio.

Izabranici Grega Popoviča demonstrirali su silu, Met Boner je ubacio 18 poena, bio je najefikasniji igrač svog tima po prvi put od 2011. godine, a čak desetorica igrača aktuelnih šampiona su se već u prvoj četvrtini upisali u strelce.

Portland je proslavio povratak na parket Lamarkusa Oldridža pobedom protiv Pelikansa uprkos 31 poenu Entonija Dejvisa. Sjajni Oldridž je ubacio 22, dok je najbolji igrač Zapadne konferencije za prethodnu sedmicu, Demjan Lilard, izbrojao 24 uz 7 asistencija.

U poslednjoj utakmici prethodne večeri Bulsi su, bez povređenog Rouza i bez Pau Gasola, počistili Kliperse. Ponovo je najbolji u taboru Čikaga bio Džimi Batler sa 22 poena.

Rezultati:

Klivlend – Denver 97:106
Šarlot – Dalas 80:107
Boston – Finiks 114:118
Detroit – Orlando 93:107
Bruklin – Majami 83:95
Memfis – Hjuston 119:93
San Antonio – Filadelfija 100:75
Portland – Nju Orleans 102:93
LA Klipers – Čikago 89:105

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter